8 Jun 2022 kl: 12:24
Är du en av Pesticidavdelningens nya Laboratorieingenjörer?

Array - Eurofins AB - Lidköping, Örebro, Göteborg

Göteborg Lidköping Örebro Laboratorieingenjör

Är du en av Pesticidavdelningens nya Laboratorieingenjörer?

Är du en av Pesticidavdelningens nya Laboratorieingenjörer?


Company Description

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle? Kanske är du extra intresserad av livsmedelsområdet, pesticider eller PFAS? Då kan någon av följande tjänster passa dig!

Vi är ledande globalt inom området Testing for Life med mer än 58.000 medarbetare runt om i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av världens snabbast växande företag tack vare innovation inom teknik och service.

Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.

Job Description

Eurofins Pesticidavdelning i Lidköping arbetar med analyser inom flera olika segment så som pesticider i livsmedel, jord och vatten. Ett område där intresset ökar snabbt är just inom PFAS-ämnen (per- och polyfluorerade alkylsubstanser). Som laboratorieingenjör är du en viktig del i verksamhetens dagliga analysarbete och bidrar till att leverera analysresultat med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du får även arbeta med senaste tekniken inom UPLC-MS/MS.

Vi rekryterar nu tre laboratorieingenjörer till våra olika team på avdelningen:

· I teamet för livsmedel består det dagliga arbetet av instrumenthantering samt att utvärdera, bedöma och rapportera resultat från kromatografiska analyser inom livsmedelssegmentet.

· För PFAS-analyser utökar vi med en person där arbetet består av instrumenthantering, instrumentunderhåll men främst utvärdering och bedömning av kromatografiska analyser. Du kommer även att rapportera analyssvar inom miljösegmentet.

· Till området pesticider i vatten och jordar söker vi också en kollega. Arbetet innebär till viss del provberedning, instrumenthantering samt att utvärdera och bedöma kromatografiska analyser samt rapportera analyssvar.

Qualifications

För att lyckas i rollerna har du en relevant eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap, allra helst analytisk kemi. Erfarenhet av laborativt arbete samt av LC-MS/MS-teknik är meriterande. För en bra matchning ser vi att dina utmärkande kompetenser är noggrannhet, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift då arbetsbeskrivningar, rutiner och kundkontakt är på svenska (men förkommer även på engelska).

Additional Information

Vad vi erbjuder dig
Dina kunskaper, färdigheter och personliga egenskaper är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas professionellt i en global koncern med god tillväxt. Visste du att en av våra förmåner innebär att vi kan erbjuda hjälp när du flyttar för ett jobb? Våra tjänster gör dagligen ett positivt avtryck i den värld vi lever i. Det är vad vi kallar Testing for Life och gör att det känns lite extra bra att gå till jobbet varje dag!

Ansökan
Tjänsterna avser heltid, dagtid och är tillsvidareanställningar med placeringsort Lidköping.

Sista ansökningsdag är den 30 juni. Urval och intervjuer sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag om du är intresserad! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!