De bästa pluggställena i Stockholm
Din karriär 29 Dec 2022 kl: 13:03

De bästa pluggställena i Stockholm

Julskinkan är äntligen uppäten i alla möjliga konstellationer, du är tillbaka i stan igen och innan och det är dags att preppa den där tentan som du har första eller andra veckan i januari. Ett miljöombyte kan göra mer än du anar. Shortcut listar Stockholms bästa platser att plugga på.

Det är lätt att försvinna in i mellandagarnas blizzfull unaware-vilken-dag-är de mood. Men de kan vara smart att få in eller flera dagar av plugg för att underlätta starten på terminen. Ett enkelt sätt att höja koncentrationsnivån på är miljöombyten. Duger inte längre soffan hemma eller skolans salar är det väl värt att ge sig ut på äventyr. Därför listar vi nu några av storstadens bästa ställen att plugga på.


Studentpalatset
Är du student på KTH, SU, KI eller HHS är Studentpalatset ett av få fullt designerade ställen du kan checka in på för att studera utanför skolans salar. Med nästan trehundraplatser, grupprum, ett cafe och bra öppettider är Studentpalatset väl värt ett besök.


Stadsbiblioteket
Byt ut skolans bibliotek mot stadens. Inspireras av bibliotekets mäktiga väggar i en lugn och klassisk miljö, med tillgång till tysta och sköna arbetsrum och salar. Här finns även ett cafe. Extra stämninsgpoäng för personalen som en kvart innan stängning går runt med en gongong och informerar om att de snart är dags att packa ihop. Var uppmärksam på ficktjuvar och lämna inte dina saker obevakade.


Greta (Haymarket)
Är du ute efter ett stort cafe i en vacker och klassisk miljö är Haymarket väl värt att besöka. På hotelets cafe, Garbo, med inspiration från 1920-talet och Greta Garbo, en av Sveriges största hollywood-legender, där Garbo själv en gång i tiden jobbat. Här serveras bland annat god fika och brunsch, men mest är det den fantastiska miljön som inspirerar. Vilket gör Greta till den perfekta platsen att besöka när du behöver det där lilla extra för att komma igång med tentaplugget. Pluspoäng för ett av stockholms bättre cafe-wifi.


Parkplugga
Såhär i vintertider är ju inte utomhusplugg ultimat, men vi tänkte vi slänger med detta tips till sommaren, eller där i maj när sista tentan för terminen ska in. Ska du plugga i en park gör du det bäst analogt, för att slippa behöva tänka på batteritid och för svag ljusstyrka på datorskärmen. Parkplugg gör du såklart på din favoritpark, vi rekommenderar annars att ta dig upp för observatorielunden och slå dig ner på gräsmattan. Här finns även ett cafe för tilltugg eller en paus från solen.


Cafeerna som finns lite här och där
Har du inte lust eller tid att testa på något nytt, finns ju de där trotjänarna till cafeer som tycks finnas överallt. Waynes Coffe, Il Cafe, eller varför inte Espresso House, som dessutom har studentrabatt. Sikta på att hitta ett rymligare cafe då dessa cafeer ofta packas med människor under dygnets populärare fika-timmar för att inte riskera bli störd. Försök att hitta caféer off the beaten track, för chans till lugnare miljöer.


Mood Stockholm (och andra gallerior)
På Stockholms olika gallerior finns definitivt några av Stockholms bästa, gömda pluggställen. På just Mood hittar du, bortom cafen och närliggande bibliotek, gott om inbjudande soffgrupper och bord att slå sig ner vid. Ett bra tips är att besöka närliggande gallerior, då toma lokaler ibland görs om till tillfälliga plugg-utrymmen väl värda att utnyttja.