Föregående Nästa

Tänk på det här när du lägger ut ditt cv

Tänk på det här när du lägger ut ditt cv
10 juni 2013

Det finns en djungel av olika databaser att lägga ut sitt cv på. Frågan är bara hur du bäst gör för att få din ansökan att sticka ut bland de hundratals andra som ligger och skvalpar.

Annons

1 Välj ut några rekryteringsföretag där du kan lägga in ditt cv. Koncentrera dig på dem som lämpar sig för din utbildning. Till exempel är Resurs bemanning speciellt inriktad mot ekonomer och Teknolog.net är ett nätverk speciellt för teknologer. Manpower och Monster har jobb för både teknologer och ekonomer.

2 När du registrerar dig, se till att fylla i att du vill använda prenumerationstjänsten. Den ger dig en god överblick på lediga tjänster. Var aktiv och sök så många tjänster du bara kan.

3 Lägg ner omsorg när du skriver ditt personliga brev. Ett personligt brev gör att rekryterarna som söker i databasen kan få upp ögonen för dig. Ju mer information du har med desto större chans har du att de hittar dig. Ta även med om du har jobbat parallellt med studierna och att du har jobbat på lov. Det visar att du har ett driv.

4 Har du ett drömföretag du vill jobba på? Kolla företagets hemsida. SEB och Vattenfall har till exempel en egen databas på sina hemsidor.

Sara Lidjan
Publicerad 10 juni 2013

Taggar

CVsöka jobb
Föregående Nästa