Föregående Nästa

Så tacklar de Handels mansdominans

Så tacklar de Handels mansdominans
24 mars 2016

I den nya antologin ”179 år av ensamhet” berättar tio kvinnliga forskare och lärare på Handelshögskolan i Stockholm hur de förhåller sig till skolans omtalade mansdominans.

Annons

Handelsforskarna Jenny Lantz och Linda Portnoff fick idén till ”179 år av ensamhet” när skolans uppdaterade jämställdhetsplan lagts ut på intranätet. Den upplyste om att ”målet att 20 procent kvinnor som professorer år 2020 kvarstår”.

– Vad tar man sig till när till och med målen är så blygsamma? Vi tyckte att det vore spännande att höra hur våra kvinnliga kollegor tänkte när möjligheterna till karriär är så små och det var så vi fick idén till den här boken, berättar duon.

Nu släpps antologin som de är redaktörer för, där tio Handelskvinnor avslöjar sina tankar och strategier kring ”en ojämställdhet som saknar motstycke i universitetsvärlden”. De berättar om karriärförhoppningar som sällan infrias, om önskan att bli sedd som kompetent, om revanschlusta, om strävan efter att vara en i gänget och om att skapa ett eget gäng.

Shortcut
Publicerad 24 mars 2016
Föregående Nästa