Föregående Nästa

Så slipper du studieskulden

Så slipper du studieskulden
05 juni 2014

Studielånet är en förutsättning för att kunna plugga för de flesta. Men det känns onödigt att skuldsätta sig i onödan. Kolla in hur du kan minska lånet smartast!

Annons

Läxhjälpsföretaget My Academy har räknat ut hur mycket du behöver jobba under studietiden för att kunna halvera, eller ­rentav av slippa, studielånet. Resultatet visar att du med sju ­timmars extrajobb
i veckan kan halvera din framtida studieskuld.*

Så mycket tjänar du på att arbeta extra under studietiden:

38 procent mindre studieskuld kan du få om du jobbar fem timmar i veckan under tre års tid.

50 procent mindre studieskuld kan du få om du jobbar sju timmar i veckan under tre års tid.

100 procent mindre studieskuld kan du få om du jobbar 15 timmar i veckan under tre års tid.

Andra sätt att spara pengar på:

1. Håll koll.
Det är inte de stora ­inkomsterna utan de små utgifterna som gör skillnad. Det finns många appar som hjälper dig att hålla koll på detta. Splitta, Qapital och Tink är några ­exempel.

2. Rulla fram.
Att köpa en cykel kan vara en lönsam investering. På sikt kan du tjäna tusenlappar på att undvika att åka ­lokaltrafik eller bil.

3. Trappa upp.
Några extra hundra­lappar blir mycket på ett år. Om du ­sparar 300 kronor per månad  blir det 3 600 ­kronor på ett år. 500 kronor per månad blir 6 000 kronor på ett år.

*Uträkningen är grundad på en timlön på 130 kronor och beräkningen är baserad på 40 arbetade veckor per år, lika många veckor som en heltidsstudent studerar per läsår.

 

Malin Letser
Publicerad 05 juni 2014
Föregående Nästa