Föregående Nästa

Så ska Facebook bli din kompis på jobbet

Kommer det bli mer accepterat att hänga på Facebook under arbetstid?
17 november 2014

Enligt rykte håller Facebook på med en tjänst riktad mot företag.

Annons

Det är mycket hysch-hysch kring Facebooks nya projekt, men Financial Times avslöjar nu att sociala medier-jätten har siktet inställt på ditt kontor.

Facebook at Work ska innehålla flera funktioner som låter användarna samarbeta, chatta med kollegor och på klassiskt Linkedin-manér även knyta nya kontakter. Utseendet rapporteras bli snarlikt det vi lärt oss känna igen, men det ska bli enklare att hålla isär sitt arbets- och privatliv med två separata flöden. Faller det väl ut kan Facebook bli en direkt utmanare till nämnda Linkedin, men också till Google Drive och Microsoft-ägda Yammer.

Den nya satsningen står givetvis inte utan utmaningar. En rör säkerheten – hur ska Facebook få arbetsgivarna att lita på att eventuell hemlig korrespondens inte hamnar på villovägar? Och hur ska de ta sig an den anti-Facebook policy som införts på flera arbetsplatser runt om i världen?

Financial Times uppger att Facebook började med projektet på allvar under förra året – och att det nu är inne i en testfas på utvalda arbetsplatser.

Billy Ekblom
Publicerad 17 november 2014
Föregående Nästa