Föregående Nästa

Så pimpar du ditt CV

Så pimpar du ditt CV
10 juni 2014

Är du stressad över tomma rader i ditt cv? Saknar du flashiga extrajobb, grymma volontäruppdrag eller meriterande hobbies? Lugn bara lugn. Cv-experten Nina Holst vet hur du omvandlar dina vardagshobbies - tv-spelandet, fikaförmågan och hundrastandet - till snygga cv-meriter.

Annons

Dina vardagshobbies är kanske mer värdefulla än du tror. De kan vara bevis för viktiga egenskaper och kunnande som din potentiella arbetsgivare söker efter. Problemet är bara att man lätt blir hemmablind och det kan vara svårt att formulera sig rätt, så att rekryterare får upp ögonen för dig. Här kommer tio exempel på hur Svensson-egenskaper och rätt vanliga hobbies kan hottas upp och strösslas ut som guldklimpar i ditt cv. De blir helt enkelt bevis för dina starka sidor.

MINA ”SVENSSON”-HOBBIES OCH BRA SIDOR ÄR TILL EXEMPEL ATT JAG …

1. Tar bra hand om min hund. Jag ser alltid till att planera min tid så att jag kan ta mig hem för att rasta henne på luncherna.
PIMPAS I CV:T SOM: Får – via ansvaret för och omsorgen om min hund – regelbunden motion och möjlighet att utöva ledarskap, har gått flera lydnadskurser. Vi tränar dessutom agility tillsammans vilket kräver tydlighet och god kommunikationsförmåga.

2. Är ett renodlat fikaproffs. Jag har alltid koll på de bästa ställena och har aldrig brist på fikasällskap.
PIMPAS I CV:T SOM: Är omtyckt, social och skulle tveklöst bli ett trevligt bidrag till den kommande arbetsplatsen.

3. Dominerar på Facebook
där jag har 783 vänner.
PIMPAS I CV:T SOM: Bra på att nätverka och använda mina kontakter för olika ändamål i syfte att uppnå mina mål.

4. Lirar Korpenfotboll och bandy två gånger i veckan med kompisar.
PIMPAS I CV:T SOM: Har god samarbetsförmåga och är en lagspelare som förstår de dynamiska spelreglerna om vad som krävs för att leverera i grupp. Träningen gör dessutom att jag orkar mer.

5. Är den som kompisarna ringer när deras datorer har kraschat eller när de vill ha tips för att bli bättre på World of Warcraft.
PIMPAS I CV:T SOM: Problemlösare och supportproffs som vet hur man förklarar tekniken för datoranvändaren på ett pedagogiskt sätt.

6. Har hyfsat många besökare på min blogg Kackerlackan.
PIMPAS I CV:T SOM: Bra på att uttrycka mig i skrift, har humor och snappar upp intressanta trender/har örat mot marken. Generös med att dela med mig av mina erfarenheter, tips och råd.

7. Har alltid med mig lilla digitalkameran vart jag än går och är den som dokumenterar kompisgängets fester, spelkvällar med mera – som jag för övrigt ofta har styrt upp och riggat, precis som vår årliga Åre-resa.
PIMPAS I CV:T SOM: Är handlingskraftig, initiativrik och strukturerad.

8. Spöar oftast skiten ur släkt och vänner i Trivial Pursuit och Vem vill bli miljonär.
PIMPAS I CV:T SOM: Har vinnarinstinkt, men är även en god förlorare. Lär mig nya intressanta saker varje gång jag spelar och bygger på min redan breda allmänbildning.

9. Brukar ta en kaffe med min fräna granne Gunnar, 83, och när han behöver hjälp med att till exempel byta glödlampa eller handla hem mjölk fixar jag det.
PIMPAS I CV:T SOM: Socialt engagerad, genuint intresserad av andra människor.

10. Är alltid först med den nya heta telefonen, mp3-spelaren, usb-minnet och andra roliga teknikprylar.
PIMPAS I CV:T SOM: Early adapter som vet hur den senaste tekniken fungerar.

Malin Sund
Publicerad 10 juni 2014
Föregående Nästa