Föregående Nästa

Så förenklar du livet med post-it-lappar

Så förenklar du livet med post-it-lappar
30 april 2018

Klassiker är klassiker av en anledning och post-it-lappar är inget undantag. Lapparna i neonfärger har underlättat våra liv i flera decennier och visat sig ha flera olika användningsområden än att bara fästas på datorn med påminnelser om vem vi måste ringa efter lunch. Här är fem lifehacks att använda post-it-lappar till:

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.

1. Märk din laddare

Vi har alla varit där: Du sitter på kontoret med 21 procent kvar av mobilbatteriet – och någon annan har snott din laddare. Lös problemet en gång för alla genom att sätta klistersidan av post-it-lappen runt sladden och pryd den antingen med ditt namn eller en mer aggressiv hälsning till den som tänkt stjäla din elektronik.

2. Städa tangentbordet

Visst har du också den där personen i din närhet som gärna påpekar hur många bakterier som frodas på ditt tangentbord? Med post-it-lappens hjälp slipper du höra deras tjat: Vik ihop den och dra mellan tangenterna så får du upp både smuts, ludd och lunchsmulor.

Hallon älskar enkelhet. Därför har de inga fakturor, avtal, bindningstider eller uppsägningstider.

3. Använd som bokmärke

När du väl tagit dig tid att läsa en bok från pärm till pärm är det faktiskt ganska mycket begärt att du ska lyckas hålla reda på det där bokmärket du fick med boken när du köpte den. Sätt en post-it på sidan du är på och sätt den på bokens omslag medan du läser, så tappar du den aldrig. Lätt som en plätt!

4. Täck över webbkameran

Du behöver inte vara en rutinerad prepper för att bli lite nervös inför tanken på att ha din webbkamera öppen hela tiden. Klistra en post-it över kameran, skriv ett fint citat eller ett bra mantra till dig själv och du har både en källa till egoboost och en säkerhetsåtgärd.

5. Skydda golvet från damm

Lifehackens lifehack: När du borrar i en vägg och inte vill att dammet ska ramla ner är post-it-lappen din räddande ängel. Vik ihop den, klistra under borren, dra igång och känn dig som ett sant proffs.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.

Fridah Jönsson
Publicerad 30 april 2018
Föregående Nästa