Föregående Nästa

Plugga direkt i mobilen

Plugga direkt i mobilen
16 januari 2013

Nu kan du plugga var som helst och ­när som helst, med hjälp av en app som gör det enklare att klara av studierna.

Annons

Det är läro­medelsföretaget Sanoma Utbildning som nyligen har lanserat den första svenska ­appen som är speciellt ­framtagen för ­studier på högskolenivå. Juridikappen är en frågebank kopplad till grundboken med samma namn och innehåller snabb­frågor respektive ­essäfrågor inom civilrätt, ­straffrätt och processrätt på grundnivå. ­Snabbfrågorna har svarsalternativ medan ­essäfrågorna är av mer resonerande ­karaktär och presenterar ­färdiga lösningar.

– Nästan alla ­studenter har en smartphone i dag och det känns ­självklart att det ska finnas möjlighet att plugga även via den. En femminuters bussresa till universitetet kan ­förvandlas till väl­investerad ­studietid, ­säger Helga Laurin, ­ansvarig ­redaktör på Sanoma Utbildning.

Hur har responsen varit så här långt?
– Den har mötts av stor nyfikenhet ute på ­universiteten och uppfattas som ett skönt avbrott från allt läsande – vilket ­precis var vår tanke.

Planen är att fler av förlagets böcker ska kopplas till appar framöver.
– Våra utgivningsområden är inom områdena juridik, företagsekonomi, ­redovisning, marknads­föring samt statistik och projektledning, vilket innebär att nästa app kommer att bli inom något av dessa områden. Troligtvis inom företagsekonomi eller statistik.

Malin Letser
Publicerad 16 januari 2013
Föregående Nästa