Föregående Nästa

Krydda CV:t med en karriärkrasch

18 mars 2008

Alla älskar en comeback. Ändå är det i vårt land fortfarande lite skämmigt att ha varit med om en ordentlig krasch i karriären – även om man har tagit sig upp ordentligt från nederlaget. Varför är det så?

Annons

I senaste numret av Shortcut magasin berättar fyra fajters som har åkt på var sin rejäl motgång i karriären om sina erfarenheter och vägar tillbaka. Det är bland annat förre SSU-ordföranden Anna Sjödin och entreprenören Jens Nylander, du vet han med mp3-spelaren.

Jens Nylander säger: ”Om man inte vågar kan man inte vinna. Och misslyckas man har man alltid rätt att försöka igen.”

Här i Sverige har vi ofta kallat den inställningen för ”amerikansk” och ”osvensk”, men egentligen älskar vi comebacker också, men bara inte lika mycket som amerikanerna. Som med Foppa i Colorado, hans återtåg ÄR klart större i Denver än här hemma.

Den ”osvenska” inställningen att ett rejält misslyckande i karriären kan ses som en tillgång i CV:t är under alla förutsättningar på väg att etableras även här. Det vittnar både rekryterare och företagsledare om. Och det är självklart bra. För med en mer öppen syn på erfarenheter i karriären – även de som kommer från ett misslyckande – kommer fler att våga utmana gränserna i sitt jobb.

Och nånstans är det ju oftast så att den som verkligen har talangen, modet och energin faktiskt kommer tillbaka.

Vad har du för tankar och erfarenheter av att misslyckas i karriären och få med sig en positiv erfarenhet därifrån?

Andreas Dahlin
Publicerad 18 mars 2008
Föregående Nästa