Föregående Nästa

Jobbsäkra utbildningar – som få känner till

Jobbsäkra utbildningar – som få känner till
02 maj 2017

Många vet inom vilka branscher som bristyrkena finns, men inte exakt vilka yrken det handlar om. Det berättar Martina Lindgren, rekryteringsansvarig på YH-utbildningsföretaget Nackademin. De har listat jobben som i princip garanterar jobb – men som nästan ingen har sökt.

Annons

– Det finns utbildningar där behovet från arbetsgivare är extremt stort men som har få sökande om man ser till det totala behovet och antal platser, säger Martina Lindgren i ett pressmeddelande från Nackademin.

I vissa fall handlar det om utbildningar som leder till yrken som helt enkelt är för nya för att bli kända på marknaden, som till exempel DevOps-utvecklare. Men även byggbranschen märker av nya behov på arbetsmarknaden, där är markingenjör är ett exempel, liksom anläggningsingenjör med inriktning mot järnväg två exempel.

Enligt Nackademin har söktrycket på deras YH-utbildningar varit mycket högt under våren, men många utbildningar, som i princip garanterar jobb, har haft få sökande. Här är deras lista på sådana yrken:

DevOps-integrerare

En relativt ny yrkesgrupp inom IT som står mellan utvecklingsavdelningens snabbföränderliga mål och visioner och systemförvaltningens ansvar för systemen faktiskt fungerar som de ska.

VR-utvecklare

Användbart inom spel- och filmbranschen och i situationer där man vill kunna göra tester, exempelvis brandövningar eller operationer.

Anläggningsingenjör järnväg

Säkrar tekniska, ekonomiska och praktiska lösningar.

VA-projektör

Skapar modeller, ritningar och tekniska beskrivningar, samt tar fram nödvändiga handlingar för projekt inom vatten och avlopp. 

Markingenjör

Går bland annat ut på att ta fram information, göra analyser och beräkningar. Du är med från start när ett nytt projekt ska inledas och är med i de flesta detaljplaner.

Källa: Nackademin

Shortcut
Publicerad 02 maj 2017
Föregående Nästa