Föregående Nästa

Jobbigt värre: Anna Felländer

Swedbanks chefekonom Anna Felländer, 38, kan inte vara utan sin intuition på jobbet, och hon skulle gärna ta en lunch med Hillary Clinton.
05 augusti 2015

Hon är chefekonom på Swedbank och har fått stor uppmärksamhet för att hon vågat föra upp bostadsbristens kostnader och digitaliseringens effekter på agendan. Tidigare har hon jobbat på finansdepartementet och spelat tennis på elitnivå. Här är Anna Felländers karriärresa.

Annons

1976

Föds i Danderyd.

1986-1993

Spelar tennis på elitnivå och var som bäst rankad femma i min åldersgrupp. Senare även bland de topprankade golfjuniorerna i Stockholm.

1996

Börjar på Handelshög­skolan i Stockholm, HHS, där jag sedan tar min civilekonom­examen år 2000.

1998

Åker till Florida, USA, i ett år. Studerade statsvetenskap, läste Shakespeare och spelade tennis i collegelaget. Vågsurfade och ville rädda världen, på något sätt. Allt kändes möjligt.

2001

Jobbar på FN i New York. Obeskrivligt mäktigt, men jag saknade den makroekonomiska teoretiska världen.

2002

Börjar jobba på prognosenheten på finansdepartementets ekonomiska avdelning. En tid av hårt arbete och jag blev från första dagen en del av den ekonomiska politiken.

2007

Vår dotter Lou föds. Sedan föds Lea 2009 och Tom 2011. Magi så klart. Ofattbart stort.

2008

Finanskrisen har brutit ut och jag ansvarar för de ekonomiska och finansmarknadsrelaterade frågorna på Statsrådsberedningens krishanteringskansli. En oerhört spännande tid med puls och spänning.

2010

Börjar arbeta på Swedbank. Blev chefekonom 2013. Lite chockartat att ta steget in i näringslivet. Lärde mig långsamt spelreglerna, men har fortfarande inte riktigt vant mig…

2015

Utses av Veckans Affärer till fjärde mäktigaste opinionsbildare bland Sveriges mäktigaste kvinnor samt en av Sveriges 101 Supertalanger. Skriver tillsammans med Robin Teigland, docent på HHS, en rapport om Sharing Economy som publiceras i juni.

Shortcut
Publicerad 05 augusti 2015
Föregående Nästa