Föregående Nästa

INSPIRATIONSKÄLLAN: En dramatikers dagbok av Lars Norén

INSPIRATIONSKÄLLAN: En dramatikers dagbok av Lars Norén
10 september 2009

INSPIRATIONSKÄLLAN: "Just nu läser jag Lars Noréns En dramatikers dagbok, och den inspirerar mig faktiskt. Han är så dedikerad sitt arbete, och det märks att han älskar det han gör så fruktanstvärt mycket. Visst finns det partier där han mest pratar skit om andra, men jag väljer att fokusera på de andra bitarna."

Annons

”Boken liknar en blogg, där Norén skriver ner sina tankar rätt upp och ner. Jag gillar det nakna, och man får veta att han inte bara är elak – han visar sig tvärtom ganska sårbar i boken.

Det är så fascinerande att han har skrivit på det här i fem år, att han hela tiden har haft dagboken i bakhuvudet och att han har antecknat nästan allt. Vissa dagar står det bara ”Jag krattar löv på Bryor, skriver lite på pjäsen, röker en cigg, längtar efter C.” över en hel sida.

Att boken är 1700 sidor tjock skrämmer mig inte, men den passar nog bäst om man bara läser en stund och sedan lägger den ifrån sig. Man kan lätt bli lite mätt på Norén annars. Själv varvar jag den med att kolla på Six feet under-boxen. Jag tror att det är bra för själen att grotta ner sig ordentligt och blanda livet på en begravningsbyrå med dramatikern och hans ångest.”

Berättat för: Maija Mårtensgård

Shortcut Redaktion
Publicerad 10 september 2009
Föregående Nästa