Föregående Nästa

Gör en karriär inom sportbetting

Gör en karriär inom sportbetting
17 augusti 2020

Har du vad som krävs för att bli ett spelproffs? Vi ger svaren på varför detta är ett yrke som endast passar vissa individer.

Annons

Tror du att du platsar bland andra storspelare inom sportbetting? De flesta som har spelat och vunnit har nog funderat på hur det vore att livnära sig genom att betta på sport. Det är nog många som antar att man kan sova dagarna i ända och bada i pengar. 


Det handlar om hårt arbete

De flesta som gör ett försök att bli professionella gamblers misslyckas. Många hade inte vad som krävdes redan från början, medans andra misslyckas på grund av misstagen de gör. Vad är det egentligen som krävs för att få till en lukrativ karriär inom sports betting? 

 

En gyllene regel – bli specialist inom en sport

En av trenderna som gör sportbetting väldigt intressant är bredden som finns inom de olika spelmarknaderna. Online betting på sport har alltid varit populärt just på grund av de många alternativen som erbjuds. Med eSporternas inträde på spelmarknaden har spelalternativen dessutom mångdubblats, med tillgång till spel på eSports-turneringar jämsides de vanligt förekommande golf, fotboll och basket-marknaderna.

 

Dock finns det en gyllene regel att följa: att hålla sig väl uppdaterad och satsa på en, möjligen två sporter som mest. Professionell sportbetting kräver nämligen timvis av research och förberedelser vilket gör det svårt att hänga med i flertalet sporter.

 

Faktum är att proffsen håller sig till att hitta de vinnande satsningar vilket kräver massor av research. Hela dagar kan gå ut till att gå igenom data i förberedelse för kommande satsningar. Flera utmaningar kommer med detta, exempelvis att du själv måste fatta dessa typ av beslut hemifrån, utan hjälp från kollegor. 


Du kan ta hjälp av dessa tips och tricks om hur du smartast jobbar hemifrån. 

 

Så, hur blir man proffs på sportbetting? 

Det enkla svaret är att man helt enkelt inte vet detta med säkerhet eftersom det är en långsam process och där man som amatör helt enkelt bestämmer sig för att man har tillräckligt verktyg för att bli ett spelproffs. Stora vinster och förluster går väldigt snabbt och det gäller att bygga upp ett starkt kapital och portfölj som håller budget även under perioder när spelen inte går din väg.

 

Att göra motsatsen, genom massor av satsningar med stora pengar på spel, är direkt oansvarigt och kan förstöra dina framtida planer.

 


När kan du kalla dig proffs?  

Om du har spelat ett tag och är osäker på om du kan kalla dig för spelproffs finns det ett bra knep att ta till. Den generella uppfattningen är att om 60% av din totala inkomst kommer från sportbetting, så kan du kalla dig för en professionell gambler. Detta ska givetvis tas med en nypa salt men kan vara en bra fingervisning. 

 

Att gå från proffs till amatör

Det kan även komma en tid där du måste erkänna att du inte kan försörja dig på sportbetting. Ibland kan dina karriärval leda dig till oväntade vägar men just denna karriär kan slå hårt ekonomiskt om du misslyckas. Att erkänna för dig själv att du inte är ett proffs är faktiskt också en beundransvärd självinsikt.

Om så är fallet finns det andra karriärer att satsa på inom casinovärlden

Publicerad 17 augusti 2020
Föregående Nästa