Föregående Nästa

Försöker du få folk att gilla dig? Då missar du hela poängen!

Försöker du få folk att gilla dig? Då missar du hela poängen!
21 september 2016

Oavsett om du ska på en dejt, arbetsintervju eller ett kundmöte så går du såklart alltid in med inställningen: Nu ska jag bli omtyckt! Men enligt forskning ska du egentligen ha en helt annan approach...

Annons

En säljares kardinalregel är alltid: Sälj in dig själv först, sedan säljer du din produkt. Det är så du gör business. Men oavsett om det är i professionella sammanhang eller privata så vill vi bli omtyckta.

Så är det bara.

Fram tills nu har de flesta av oss gått omkring i villfarelsen att vi blir omtyckt genom att vara superhärliga och charmiga och le vårt allra vitaste leende.

Så är det dock inte.

Psykologen och professor emeritus på Arizona State University, Robert Cialdini, konstaterar följande:

”Få inte din motpart att tycka om dig, utan få den att tro att du gillar honom eller henne! Då försvinner alla försvarsmekanismer och de blir mycket mer tillmötesgående.”

För att lyckas med det ger Cialdini följande förslag: ”Hitta någonting du gillar med personen och kommentera om det. Det kan vara vad som helst, men måste vara genuint: Som en gemensam hobby eller det faktum att ni är uppvuxna i samma stad. Det kommer sedan leda till att personen ifråga kommer vilja göra affärer ihop med dig så småningom.”

Källa: Business Insider.

Publicerad 21 september 2016
Föregående Nästa