Föregående Nästa

Fem anledningar att söka jobb i jul

Fem anledningar att söka jobb i jul
01 mars 2008

Hör du till dem som tänkte ta ledigt från jobbsökandet i december? Gör inte det. Genom att vara aktiv under december har du en klar fördel gentemot dina konkurrerande kandidater som tror att inget händer förrän i januari.

Annons
 

 

 

 

 

Här är fem bra anledningar till varför julen är en bra tid att söka jobb:

 

   

 1. Budgetpengarna bränner i fickan Ingen chef vill riskera att få en förminskad budget inför nästa år  – därför passar de på att anställa innan budgetårets slut.
 2.  

 

   

 1. Många chefer vill ”knyta ihop säcken” innan det nya året

  Självklart vill chefen ge det nya året en bra start – därför är det skönt att få anställningsprocessen avklarad innan det nya året börjar.

   

 

   

 1. Många säger upp sig för att få längre ledighet över julen

  Varför jobba ihjäl sig när man ändå ska sluta? Många säger upp sig innan jul och passar på att ta lite extra ledigt innan de börjar söka jobb aktivt i januari. Alternativt har de redan ett nytt jobb som de ska börja på i januari och tar ut alla sparade semesterdagar.

   

 

   

 1. Rekryterarna jobbar hårdare

  För många rekryterare finns det bonusar att jaga som utfaller vid nyår – det gör att de jobbar hårdare och är mer motiverade att anställa kvalificerad personal.

   

 

   

 1. Inte mycket förändras i företaget – trots julbord och firmafester

  Trots julbord och firmafester så tar inte konkurrensen en paus. Därför påverkas inte heller företagens behov av att anställa kompetent personal under julen.

   

 

Källa: careerjournal.com

Shortcut Redaktion
Publicerad 01 mars 2008
Föregående Nästa