Föregående Nästa

Därför behöver vi konstant utveckling

Henrik Fexeus, mentalist och författare; Peter Siljerud, framtidsforskare; Nina Jansdotter, beteendevetare och karriärcoach samt Olof Röhlander, inspiratör och mental tränare.
21 mars 2016

Framtidsforskaren, karriärcoachen, mentalisten och inspiratören berättar varför du behöver utmanas och utvecklas i karriären.

Annons

Peter Siljerud, framtidsforskare:

”Du måste våga vara obekväm och gå en annan väg än den utstakade. Om du bara gör precis det som förväntas av dig på jobbet så kommer du förr eller senare att ersättas. Om du i stället ifrågasätter, är proaktiv och kommer med nytänkande idéer som kan utveckla verksamheten – då blir du en oumbärlig medarbetare som är svår att ersätta med en robot.”

Nina Jansdotter, beteendevetare och karriärcoach:

”I dag förändras allt, hela tiden, och genom att självmant anta utmaningar kan vi öka vår förändringskompetens och stå bättre rustade inför de tuffare, ofrivilliga förändringarna.”

Henrik Fexeus, mentaliste och författare:

”Människors kapacitet och talang är ofta större än de är medvetna om. Genom att fokusera på det du är bra på, och jobba med de sidor du vill utveckla kommer du att nå längre i ditt liv och sannolikt bli mer nöjd med dig själv.”

 

Olof Röhlander, inspiratör och mental tränare:

”Självförtroendet växer i takt med att du klarar av saker du inte var helt säker på att du skulle klara av. Men förutom tillfredsställelse i stunden ger det även följdeffekten att du börjar tänka: ’Vilka fler uppgifter eller områden, som jag tidigare har varit osäker på, skulle jag kanske kunna klara av?’. Det leder till att du antar nya utmaningar och kanske siktar ännu högre.”

 

Shortcut
Publicerad 21 mars 2016
Föregående Nästa