Föregående Nästa

Claes Hemberg sparar inte in på kulturen

Claes Hemberg sparar inte in på kulturen
10 mars 2016

Genom podd, blogg ­och ­otaliga­ expertutlåtanden har Claes Hemberg på Avanza bank ­blivit hela Sveriges sparekonom. Räkna med att han även har kulturkoll. Här är hans favoriter:

Annons

The theory of everything

av James Marsch

Livsödet Stephen Hawking har nog inte undgått någon. Filmen är i många dimensioner gastkramande. Han lever, talar, dricker och äter fysik, svarta hål, rymd, tid och energi. Och han gör det på ett häpnadsväckande, roligt, lättsamt och allvarligt sätt. Allt i händerna på ­den makalösa skådespelaren Eddie Redmayne.

En gåtfull vänskap

av Yoko Ogawa

Siffror och matematik ger tyvärr avsmak bland många. Som ett hårt glastak. Den här romanen handlar om ett möte mellan en ung hemhjälp och en gammal matematikprofessor. Den fångar mystiken, konsten och energin i matematik på ett vackert, roligt och underfundigt sätt. För alla unga och vuxna som ännu inte dragits in i matematikens och siffrornas fasci­nerande värld.

Klippstaden Petra i Jordanien

För 2 500 år sedan behärskades denna del av Sidenvägen mest av rövare. När lokalbefolkningen fann vatten i berget blev de i stället vattensäljare till förbipasserande karavaner. En stad med 20 000 invånare växte fram. Staden låg sedan bortglömd och återfanns först på 1800-talet. Adress: Jordanien.

Sugen på mer av Claes Hemberg?
Läs hans sparandeblogg hos Avanza

Josefin Svenberg
Publicerad 10 mars 2016

Taggar

kultur
Föregående Nästa