Föregående Nästa

Jobbrelationer: BFF – med vissa kollegor

Jobbrelationer: BFF – med vissa kollegor
14 augusti 2018

Nära relationer på jobbet är inte alltid så där härliga och peppande som man önskar – ibland är de snarare problematiska. Relationsexperten Jacqueline Joo tipsar om hur du kan tänka och agera i kniviga lägen.

Annons

Jag är nära vän med några av mina kollegor men inte alla – och det vill jag inte heller vara. Hur sköter jag kompisrelationerna utan att riskera att andra kollegor känner sig utanför?

Jacqueline Joo: ”Det är bra att skilja på privat- och jobbliv och det gäller även när du är nära kompis med en kollega. Självklart behöver du inte mörka att du fungerar bättre med vissa personer än med andra – det är ju helt naturligt – men det är kanske inte så proffsigt att hela tiden favorisera en person. För att inte bidra till att skapa en exkluderande arbetsmiljö är det viktigt att behandla alla lika och bete sig respektfullt.

Om till exempel tre personer sitter i ett öppet kontorslandskap är det inte så snyggt om två går iväg på lunch utan att fråga den tredje. Och du och dina kompisar kanske inte ska stå och prata om privata ämnen i fikarummet, för att sedan tystna när någon annan kommer in. Överlag ska du låta bli att skvallra, snacka skit eller ventilera jobbrelaterade saker med din kompis på arbetsplatsen – det kan ni ta på fritiden i så fall.”

Fler relationsproblem:

Vill hålla det privata privat – att vara introvert i en social organisation

Föräldrarna vill att jag axlar familjeföretaget

Jag har befordrats och blivit chef över mina vänner

• Funderar på att starta eget med bästa kompisen

• Skaffa vänner på nya jobbet

Shortcut
Publicerad 14 augusti 2018
Föregående Nästa