Föregående Nästa

6 sätt att klara cv-gallringen

6 sätt att klara cv-gallringen
27 juni 2014

Du har bara några sekunder på dig att visa din briljans när rekryteraren sätter klorna i ditt cv. Så här förvaltar du den knappa tiden bäst!

Annons

Enligt Stepstone tar det 30 sekunder för en rekryterare att skumma igenom ett cv. Men det kan lika gärna bli bortvalt snabbare än så. Så öka dina chanser att gå vidare i rekryteringsprocessen genom att följa de här punkterna:

1. Lättläst

Krångla inte till det. Du har bara några rader på dig att förmedla en bild av dig själv. Gör cv:t lättöverskådligt och börja med en intressant ingång.

2. Uppdaterad bild

Om du väljer att skicka med ett foto, se till så det är nytaget. Det kan vara relativt enkelt att genomskåda en gammal bild och då verkar du inte trovärdig.

3. Organiserad information

En rekryterare ska inte behöva leta efter relevant info i ditt cv. Använd rubriker och gör det lättöverskådligt. Det viktigaste kommer först.

4. Lucköppning

Redovisa för eventuella luckor i din meritförteckning. Det kan verka misstänksamt om du plötsligt har ett glapp på något år. Vad hände där?

5. Undvik titlarna

Att skriva ”projektledare” säger egentligen ingenting. Förklara vad tjänsten innebar och vad du lyckades med, mätbara resultat är alltid bra. Men håll dig kort.

6. Korrläs

Du kan ha gjort ovanstående punkter hur bra som helst, men så kommer några stavfel och förstör helhetsintrycket. Det kan sägas hur många gånger som helst – läs igenom och låt någon annan kontrollera att allt är rättstavat, att det inte finns några syftningsfel och att helheten ser bra ut!

Cecilia Bäcklund
Publicerad 27 juni 2014
Föregående Nästa