Föregående Nästa

5 boktips för en nystart i höst

5 boktips för en nystart i höst
14 augusti 2015

Hösten är förändringens tid! Oavsett om du ska börja ett nytt jobb, funderar på att göra en karriärvändning eller bara vill ha ny inspiration – här är fem aktuella böcker som hjälper dig på vägen.

Annons

 

Handbok för karriärister

– 379 smarta (och ibland fula) tips som gör dig oumbärlig på jobbet

av Stefan Ekberg (utgiven i maj 2015, Bokförlaget Redaktionen)

Precis som titeln antyder: en bok full av konkreta tips och verktyg för att sticka ut på arbetsmarknaden. Den tredje och sista delen handlar om när det är dags att gå vidare – kika extra på avsnitten ”Din karriär – ditt ansvar”, ”36 tecken på att det är dags att sluta på jobbet” och ”Gör en plan och håll huvudet kallt”.

 

Omval

– Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig)

av Anna Iwarsson (utgiven i juni 2015, Bullet Point Publishing)

En bok som guidar dig genom omvalsprocessen steg för steg, och ger verktyg och inspiration för förändring. Den lär ut en teknik för att analysera dig själv och vad som är bäst för dig i nästa steg. Som författaren själv skriver: kanske är du faktiskt på rätt plats i livet, men då kan omvalet stärka dig i den vetskapen.

 

Ny som chef – ny som ledare

av Carina Lätt (utgiven i juli 2015, Liber)

Ska du börja på en ny position som chef i höst? Eller har du precis börjat fundera på att söka ett ledarjobb? Låt den här handboken bli en trogen följeslagare på din resa! Upplägget följer den process som en ny ledare genomgår, och tar upp allt från kommunikation och coachande ledarskap till svåra samtal och förändringsprocesser.

 

Mer än hjärna!

– Jobba smart och må bra

av Anna Zetterberg (ges ut i september 2015, Roos & Tegnér)

Går det att både prestera optimalt på jobbet, ha en rik fritid med socialt umgänge och samtidigt förverkliga sig själv? Självklart, menar effektivitetskonsulten Anna Zetterberg. I sin kommande bok utgår hon från hjärnforskning när hon lär dig att planera, prioritera och bli mer strukturerad – så att du blir mer effektiv och mår bättre.

 

Stå fast

– Vägra vår tids utvecklingstvång

av Svend Brinkmann (ges ut på svenska i september 2015, Norstedts)

Är du trött på allt snack om självhjälp och coaching? Det är den danska psykologiprofessorn Svend Brinkmann också. I sin bästsäljande bok gör han upp med utvecklingssamhället på ett lättsamt sätt, och lär istället ut hur du tar på dig nej-hatten, fokuserar på det negativa och dröjer kvar vid det förflutna för att ”få rötter istället för fötter”.

 

Josefin Svenberg
Publicerad 14 augusti 2015
Föregående Nästa