Föregående Nästa

Voff! Här är företaget som erbjuder valpledighet

Voff! Här är företaget som erbjuder valpledighet
10 mars 2017

Att hunden är människans bästa vän har öltillverkaren Brewdog full koll på. De låter inte bara sina medarbetare ta med sig sin fyrbenta kompis till kontoret, de erbjuder nu även en betald valpledighet.

Annons

Brewdogs kontor i Aberdeenshire, Skottland är det inte ovanligt att det ligger en hund eller två under skrivborden och sover. Företaget har nämligen lika god inställning till pälsbeklädda vänner som till öl. Därför kan alla medarbetare lugnt ta med sig sina hundar till kontoret. Nu erbjuder även företaget betald ledighet för den som har en valp hemma.

Hans Rosenberg, presstalesman för Svenska Kennelklubben (SKK), säger till Kollega att detta aldrig ens diskuterats i Sverige. Däremot har rösterna för att få vara hemma för vård av sjuk hund höjts. I dagsläget är det inte ovanligt att man som anställd i Sverige helt enkelt sjukskriver sig för att kunna vara hemma med ett sjukt djur, vilket är otillåtet.

– Om man skulle kunna vara hemma för att ta hand om en sjuk hund så måste arbetsgivaren betala. Eller också måste det finnas en djurförsäkring med ett sådant tillval. Hos oss på Svenska Kennelklubben tar man semester eller kompledigt när ens hund är sjuk, säger Hans Rosenberg till Kollega.

På SKK, och exempelvis djurförsäkringsbolaget Agria, är det tillåtet att ta med sig sin hund till jobbet.

Julia Möllerström/Shortcut
Publicerad 10 mars 2017
Föregående Nästa