2 Nov 2011 kl: 00:00

3 tips − Så blir du en bättre chef

Dagens chefer har otroligt mycket krav på sig menar Shortcuts ledarskapsexpert Klara Adolphson:
− De förväntas vara överallt hela tiden och kunna allt. De ska både vara en tuff chef som pekar med hela handen – och samtidigt en coachande ledare.

 

Nyckeln till att fixa den komplexa chefsrollen är att vara förändringskompetent.
− Som chef behöver du lära dig att hantera förändringar. Både de du har fått på ditt bord och de du själv vill göra, sånt som sitter i väggarna och är svårt att bryta upp, säger hon.

 

Den 9:e november föreläser Klara om detta på Shortcut frukost ”Chef kan du vara själv!”. Hon tar även upp ett annat problem som chefer ofta brottas med: att hitta och behålla de bästa medarbetarna. 
− Det är slagsmål om talangerna. Känner du inte igen dem i dörren är du rökt. De som går på föreläsningen kommer lära sig att hitta de nya talangerna och hur de attraherar dem och få ännu fler verktyg för att bli förändringskompetent.

Vilka borde gå på föreläsningen?
− Både de som är sugna på att bli chef och de chefer som vill förändra saker och fånga de bästa medarbetarna. De som inte är intresserade av chefskap kommer att bli det när de lyssnar på mig, säger Klara.

 

 

Här är Klaras tre tips på hur du blir en bättre ledare

1. Gör en förväntansavstämning.
Ta reda på och försök förstå vad din roll egentligen innebär – vilka är dina uppgifter och mål? Vilka förväntningar har företaget på dig som chef och vilka har du i din tur på företaget?

2. Tro inte att allt rullar på av sig självt.
Det räcker inte med två dagars kick off för att svetsa samman ditt team och få dem att arbeta tillsammans. Du behöver jobba med din grupp hela tiden.

3. Bli förändringskompetent.
Hitta ett ledarskap som fungerar i det komplexa informationssamhället – du kan inte veta allt och vara på plats hela tiden. Lär dig att delegera och koncentrera dig på din uppgift som coach och sparringpartner.

 

 

Vill du ha fler tips på hur du lyckas som ledare och chef – missa inte Shortcut frukost med Klara ”Chef kan du vara själv” den 9:e november. Läs mer och anmäl dig här!

 

 


Shortcut frukost 9/11 i Stockholm:

”Chef kan du vara själv!

» Anmäl dig här!
 

Är du chef och tycker att allt snurrar lite snabbt just nu? Då är du inte ensam! Missa inte Shortcut frukost med ledarskapsexperten Klara Adolphson den 9:e november. Få verktygen att bli en förändringskompetent chef och tipsen hur du attraherar de nya talangerna.

» Läs mer och anmäl dig här!