“På Netlight är ingenting hugget i sten”

“På Netlight är ingenting hugget i sten”
03 november 2016

Samarbete, innovation och en förmåga att alltid ta nästa steg gör Netlight Consulting till en arbetsplats i ständig utveckling. Här arbetar en mångfald av människor och det växande bolaget genomsyras av lyhördhet och en stark tillit till individen.

På konsultbolaget Netlight är hela kulturen uppbyggd kring samarbete. Den unika organisationen, som kallas Boid, påminner om en fågelflock där individer hela tiden tar eget ansvar samtidigt som de tar hänsyn till alla runtomkring. Det tydliga fokuset på individ, sammanhållning och ständig förnyelse var delar som fick Andreas Persson, Talent Manager, att återvända till Netlight.

– Det är alltid bra att få andra perspektiv, och efter ett år kände jag att det var dags att komma tillbaka. Jag saknade verkligen företaget och kollegorna. Det finns en sådan tydlig känsla här av att ingenting är hugget i sten och att allt är möjligt. Netlight är ett ständigt växande och levande organ som hela tiden formas av dem som jobbar här, berättar han och fortsätter:

– Sedan är hela tillväxten i Netlight extremt spännande, hur vi växer på nya marknader och ständigt förnyar oss. Det finns en konstant vilja att röra sig framåt.

För Andjela Kusmuk, Key Account Manager, var det just företagskulturen på Netlight som lockade.

– Jag gillar framför allt att det finns en synergi mellan individutvecklingen och möjligheten att utveckla hela Netlight tillsammans med andra. På Netlight är vi olika människor med olika bakgrund och kompetens, men med gemensamma intressen. Vi brinner för att utveckla oss själva och därigenom växa företaget, något Netlight ger oss flera plattformar för, säger hon och tillägger:

– Något som har betytt mycket för mig är min mentor. Det är en kollega som agerar bollplank och tillsammans diskuterar vi verktyg för min fortsatta utveckling.

– Att hela Netlight tillsammans bildar ett starkt team är både en trygghetsfaktor och en källa till inspiration. Innan jag började som konsult för fem år sedan funderade jag över om det skulle vara en ensam roll, men insåg att det var precis tvärt om när jag förstod att man alltid har Netlights internationella nätverk av kollegor bakom sig. Våra engagemang hos kunder innefattar ofta olika typer av komplexitet, och en nyckel för att hantera utmaningarna blir Netlightnätverket och den kunskap vi besitter tillsammans, menar Carolina Onsbring.

Netlight är ett öppet kunskapsnätverk, och för att medarbetarna ska utvecklas i sina roller finns det mängder av olika forum att engagera sig i för att fördjupa sig inom ett ämne.

– Jag blev snabbt uppfångad av managementnätverket, samtidigt som andra kollegor dök ner i olika tekniker eller specifika branscher. Forumen ger en stor potential att utvecklas i olika riktningar under karriären, berättar Carolina.

– Jag började på Netlight direkt efter min utbildning på KTH och har sedan dess arbetat i olika typer av managementroller, främst som projektledare och programledare, men också som release manager, verksamhetsanalytiker och teknisk projektledare.

Netlight ska vara en plats där alla känner sig hemma och delaktiga, både nyutexaminerade talanger och de som redan har jobbat i ett antal år. För att handplocka nya kollegor letar man brett för att hitta just de individer som vill vara med och vidareutveckla Netlight.

– Lika centralt som att noga välja ut nya kollegor är det att noga välja uppdrag och fatta rätt beslut kring vilka projekt som passar för oss, och inom vilka områden vi vill växa som bolag. Detta inkluderar alla och bygger på nära samarbete mellan kollegor inom olika kärnprocesser, förklarar Carolina.

Då Netlights erbjudande riktar sig mot bolag som ligger i framkant inom digitalisering, spänner kunderna över flera branscher, från mediaindustrin till e-handel och fintech.

– Det är spännande att vara en del av ett bolag som driver digitalisering på så många plan, både lokalt i Sverige men också internationellt via våra andra kontor, avslutar Carolina.

Sara Schedin
Publicerad 03 november 2016

Artiklar

Se alla artiklar
Spara artikel
”Alfa Laval är ett ambitiöst och snällt företag”
Spara artikel
”Här finns ett engagerat ledarskap och en närvarande ledning”
2017-12-18

”Här finns ett engagerat ledarskap och en närvarande ledning”

Spara artikel
”Som civilingenjör får jag energi av den kreativa miljön”
2017-11-09

”Som civilingenjör får jag energi av den kreativa miljön”

Spara artikel
”På en innovativ arbetsplats blir det aldrig tråkigt”
2017-11-09

”På en innovativ arbetsplats blir det aldrig tråkigt”

Spara artikel
“Vi knyter ihop våra kompetenser”
2017-12-04

“Vi knyter ihop våra kompetenser”

Spara artikel
”Våra värderingar genomsyrar allt vi gör och hur vi gör det”
2017-11-09

”Våra värderingar genomsyrar allt vi gör och hur vi gör det”

Spara artikel
”Innovation och digitalisering är en hygienfaktor hos oss”
2017-11-09

”Innovation och digitalisering är en hygienfaktor hos oss”