Raket +35
Civilingenjörer

Namn:

Maid Delic & Ylva Klarnäs

Titel:

Maid: Trainee inom automation.
Ylva: Enhetschef för Teknik, samt projekt- och installationsledare.

Utbildning:

Maid: Civilingenjör inom reglerteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2015.
Ylva: Civilingenjör inom materialdesign, Kungliga tekniska högskolan, examen 2012.

Med kompetens inom industri, bygg, fastighet och miljö är det en bred flora av utmaningar som hanteras varje dag. Medarbetarna är starkast tillsammans, och det är så de arbetar för att göra sina kunder nöjda. Enhetschef Ylva Klarnäs och Trainee Maid Delic, berättar om utvecklingsmöjligheterna, och om den gemensamma drivkraften bakom det hållbara och framtidssäkra Midroc.

Berätta om era roller!

Ylva: – Som enhetschef på avdelningen teknik, parallellt med min roll som projekt- och installationsledare, är ingen dag den andra lik. De senaste åren har jag främst varit på kärnkraftverket Forsmark och ansvarat för elinstallationen vid byte av generatorer. Jag fick även ta del av projektets andra delar som var helt nya för mig. Det var superspännande!

Maid: – Som trainee är målet att jag ska prova på så mycket som möjligt, och därför innefattar min roll allt från konstruktion, programmering till projektledning. Just nu är jag involverad i ett projekt i Danmark gällande energiåtervinning från rökgaser där jag stöttar projektledarens arbete.

”Vi har en engagerad koncernledning som bidrar till en öppen stämning. Vi är en stor internationell koncern som genomsyras av en härlig familjekänsla.”

Vad är det roligaste med era jobb?

Maid: – Arbetet här är dynamiskt. Alla projekt är unika på sitt sätt vilket bidrar till att du lär dig mycket och snabbt. Jag som är nyfiken tycker det är kul att få chansen att testa olika roller. Samtidigt får jag träffa härliga människor; dels alla kollegor, men även externt hos våra kunder.

Ylva: – Möjligheten att få vara med i utmanande och lärorika projekt. Man blir sedd och support finns från både kollegor och chefer. Vi har en engagerad koncernledning som bidrar till en öppen stämning. Vi är en stor internationell koncern som genomsyras av en härlig familjekänsla.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Ylva: – Då vi verkar inom flera branscher finns möjligheten att prova olika roller för att se sig om och hitta rätt. Är du redo får du stora projekt och kan avancera snabbt. På så vis får medarbetarna otroliga karriärmöjligheter och förmånen att utvecklas, både personligt och i sin roll. I dagsläget har vi ett stort rekryteringsbehov, allt från elektriker och montörer till projektledare och civilingenjörer inom en rad olika områden.

Emma Kernehed
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Midroc

Bransch

Industri, bygg, fastighet och miljö.

Antal anställda

3300 medarbetare varav ca 2500 i Sverige.

Anställdas bakgrund

När det gäller ingenjörer är det både högskoleingenjörer och civilingenjörer inom bl.a. automation, bygg, industri, energi och samhällsbyggnad.

Marknader

Medarbetare i 9 länder.

Huvudkontor

Stockholm.

Läs mer om Midroc på Shortcut Se nästa artikel