U.

U.

Namn:

Mikael Bäcke

Titel:

Head of Products and Business Development.

Utbildning:

Ekonom, University College London, UCL, examen 2010.

Ditt bästa råd till de som är på väg ut i arbetslivet?:

”Välj den bransch eller det bolag som du tycker är intressant och se till att få in en fot i dörren. Din första roll är mindre viktig, huvudsaken är att du är på rätt ställe där du får chansen att växa!”

På ATG rustar man för framtiden och siktar på att bli Nordens största spelbolag år 2020.

Som produkt- och affärsutvecklingschef på ATG skapar Mikael Bäcke förutsättningar för bolaget att utvecklas.

– Jag jobbar för att vi ska få ut nya spännande produkter och grymma tjänster genom att hitta bra idéer, bygga spännande koncept och därefter ta dessa genom förstudiefasen till projektering till lansering. Mitt arbete syftar till att öka omsättningen och ta oss mot vårt mål: att bli Nordens största spelbolag 2020.

Vad är det som gör att medarbetare trivs hos er?

– Det finns tydligt uppsatta mål och en tydlig vision om vart vi ska. Varje dag innebär ytterligare en möjlighet att vässa oss själva för att nå våra mål. Värdegrunden är väl förankrad hos oss. Våra värdeord är: offensiv, respektfull och ägarskap. När vi sitter i diskussioner kring idéer svarar vi på frågor som: ”Vem tar ägarskap för det här?”, ”Är vi respektfulla mot våra kunder?”, ”Är vi tillräckligt offensiva?”. Vi har också bra förmåner och utvecklingsmöjligheterna för våra medarbetare är många. Vill du utvecklas inom någon del i bolaget gör vi vårt bästa för att det ska ske.

Vad är det som gör att attraktiviteten för er ökar?

– Vår IT- och systemutvecklingsavdelning har genomgått en stor förändring för att ligga i spetsen av användandet av ny teknik. Det gäller också på vårt labb där vi bara experimenterar med ny teknik. Det väcker uppmärksamhet och habegär hos nyutexaminerade studenter. Vi har gjort en del strategiskt viktiga rekryteringar av nyckelpersoner och har arbetat med attityd- och kulturförändringar internt. Alla delar gör att det börjar surras mer om oss.

Hur ser framtiden ut?

– Den svenska spelmarknaden är på väg in i en omreglering om ungefär två år, och vi rustar inför den. För oss är det spännande, och vår förhoppning är att vi ska få möjligheten att konkurrera på lika villkor som de internationella spelbolagen. Det kommer att skapa helt nya förutsättningar för oss, med nya produkter och tjänster och därmed ny teknik. Den nya spelbranschen handlar om att underhållning möter gaming och spel.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om ATG

Antal anställda

270.

Anställdas bakgrund

Hos ATG och dotterbolaget Kanal 75 jobbar medarbetarna med försäljning, IT, ekonomi, HR, TV och TV-teknik, marknadsföring, event, support och så vidare.

Läs mer om ATG på Shortcut Se nästa artikel