8.

Namn:

Amilia Tångne

Titel:

Product Development Engineer.

Utbildning:

Master i supply chain management, Textilhögskolan i Borås, examen 2013.

Vad inspirerar dig?

”Äventyr och utmaningar! Jag älskar att resa och att klättra i berg. Senaste resan gick till Verdon Gorge i Frankrike för att multipitch-klättra.”

På IKEA är avståndet mellan Älmhult, Indien och USA kortare än du tror.

Amilia Tångnes IKEA-karriär började med ett sommarjobb på varuhuset i Älmhult. När hon var klar med utbildningen på textilhögskolan var det självklart att söka sig vidare inom företaget.

Berätta om din resa inom IKEA!

– Redan under min tid på textilhögskolan visste jag att det var till IKEA jag var på väg. Att arbeta här innebär många möjligheter. Efter en tid som Product Requirement Engineer börjar jag nu på en ny tjänst som Product Development Engineer. Det känns kul att veta att möjligheten att få en liknande tjänst på andra sidan jordklotet finns om jag vill. Att jobba på IKEA innebär många chanser till utveckling och jag är inte begränsad till Sverige.

Hur arbetar du i dag?

– När jag är i Sverige jobbar jag tillsammans med min arbetsgrupp som kravingenjör. Vi testar produkter så att de lever upp till de krav som ställs på säkerhet, kvalitet och funktion. Vi måste komma fram till bra testmetoder som utsätter produkten för allt den kan tänkas utsättas för i hemmiljö. Vi jobbar med riskbedömning på olika sätt, testar i labb och irl-test. Det är som sagt när jag är i Sverige, men jag reser en hel del också. IKEA har fått mig att upptäcka världen på ett helt nytt sätt. Jag åker till våra leverantörers fabriker och träffar dem som tar fram våra
textilier.

Vilka utmaningar finns i ditt arbete och hur hanterar du dem?

– Mitt jobb är att lösa utmaningarna. Jag ska få fram de bästa produkterna till förmånliga priser. Även om det är utmanande, så är det inget vi inte klarar av. Tillsammans arbetar hela
världens IKEA mot samma mål, att bidra till en bättre vardag för de många människorna.

På vilket sätt värnar IKEA om sina medarbetares välmående?

– På massor av sätt! Vi får bidrag som kan användas för träningsskor eller träningskort och uppmuntras att ta hand om oss själva. Mina flexibla arbetstider gör att jag kan gå och träna när jag behöver. Jag kan även arbeta hemifrån, på tåget och naturligtvis från andra sidan jorden, när jag är på en jobbresa i Asien till exempel.

Liv Lövendahl
Publicerad 23 oktober 2017

Fakta om IKEA

Marknader

Varuhus i 28 länder

Huvudkontor

Leiden, Nederländerna

Antal anställda

180 000 i världen, varav 14 500 i Sverige.

Anställdas bakgrund

IKEA rekryterar människor som har en vilja att lära och en vilja att ta ansvar för att utvecklas tillsammans med IKEA

Läs mer om IKEA på Shortcut Se nästa artikel