9.

Namn:

Per Georgzén

Titel:

Omvärlds- och hållbarhetsansvarig.

Utbildning:

Master i företagsekonomi, Uppsala universitet, examen 2014.

Du valde att läsa en termin i Grekland, varför?

”Det var precis när Grekland kämpade som mest med det problematiska ekonomiska klimatet. Jag tyckte, och tycker fortfarande, att studera problematiken på nära håll var det bästa jag kunde göra för att lära mig så mycket som möjligt.”

SEB erbjuder ett kreativt arbetsklimat med mycket frihet och förtroende för medarbetarna.

SEB älskar ambitioner. Hos sina kunder och hos sina medarbetare. Per Georgzén, omvärlds- och hållbarhetsansvarig, berättar om en arbetsplats full av möjligheter.

Vad uppskattar du mest med att jobba på SEB?

– Det är härligt att möta kunder och att ge hjälp och inspiration såklart, men jag trivs också väldigt bra med alla andra arbetsuppgifter jag har. Jag får all uppbackning jag behöver för egna initiativ och jag känner mig som en entreprenör i ett stort företag. SEB har förtroende för mig och min förmåga vilket får mig att växa snabbt och i rätt riktning. Något som självklart också hjälper är våra utbildningar, som exempel går jag vårt utvecklingsprogram Växthuset. Just nu är faktiskt lokalerna också en av sakerna jag uppskattar – vi har precis flyttat huvudkontoret till fantastiska nya lokaler i Arenastaden i Stockholm. Jag trivs verkligen bra här på SEB, jag har aldrig haft söndagsångest utan ser alltid fram emot att gå till jobbet!

Beskriv hur en vanlig dag på jobbet ser ut!

– Det varierar väldigt mycket, men jag brukar börja med att screena marknaden för att se vad som är på gång och vad som har hänt sedan i går. Sedan tar jag tag i vad som står på agendan. Det kan brinna i knutarna och då hanterar jag det eller så arbetar jag med långsiktig planering och projekt. Jag kan också ha en presentation eller workshop på SEB Experience Center eller ute hos någon av våra kunder.

Kan du berätta om ledarskapet på SEB?

– Våra ledare är coacher och duktiga på att lyfta fram talang och bra egenskaper. Jag gillar att vi hela tiden utmanas för att nå längre och här finns en skön feedback-kultur som är både professionell och generös.

Vad hade du velat ge dig själv för råd när du var ny inom SEB?

– Att våga mer. Gå utanför komfortzonen och se om du klarar det. Inse att det är okej att misslyckas ibland. I början tyckte jag till exempel att det var ganska jobbigt att stå framför folk och hålla presentationer, men det är bara en vanesak och nu trivs jag bra i den rollen.

Liv Lövendahl
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om SEB

Bransch

Bank/Finans/Data/It/Försäkring

Marknader

Lokal närvaro i Norden och Baltikum, Merchant Banking i Tyskland

Huvudkontor

Stockholm

Antal anställda

16 000 i cirka 20 länder, varav 8 500 i Sverige.

Kontor

Cirka 600 kontor varav cirka 175 i Sverige

Anställdas bakgrund

Ekonomer, ingenjörer, jurister, systemutvecklare med mera.

Medelålder

41 år

Könsfördelning

56 % kvinnor 44 % män

Läs mer om SEB på Shortcut Se nästa artikel