U.

Namn:

Karin Rosengren

Titel:

Projektchef.

Utbildning:

Magisterexamen informatik inriktning management, organisation och ledarskap, Högskolan i Borås, examen 2002.

Råd till dig själv som ny på jobbet?

”Våga, håll inte tillbaka. Var inte rädd för att säga vad du tänker och tycker, det är många som är villiga att lyssna.”

ICA Banken satsar på ett internt ambassadörsprogram som ett led i deras förändringsresa.

Karin Rosengren har varit med och byggt upp ICA Banken i Borås. Samtidigt har hon gjort en personlig resa genom flera olika roller kopplade till ledarskap, förändringsledning och portföljhantering.

– Jag har fått ett stort förtroende och möjlighet att växa i takt med banken. Trots att jag har varit många år på samma ställe har jag aldrig känt mig stillastående. Nu senast under 2016 gick jag ICA:s ledarskapsprogram samt certifierade mig inom Change Management (Prosci), säger Karin och fortsätter:

– Här på banken har vi en väldigt god stämning och en fin arbetsmiljö. Konsulter som kommer utifrån brukar säga att det som kännetecknar ICA Banken är den fina kulturen medarbetare emellan i en stödjande, hjälpande och inspirerande miljö – och det kan jag verkligen skriva under på.

ICA Banken har nyligen startat upp ett ambassadörsprogram som ska ge ett urval av medarbetare träning i ledarskap och utveckling i förändringsledning. Målet är att ambassadörerna ska kunna utgöra en viktig kanal som skapar engagemang och en positiv förändringskultur. Karin är ansvarig för programmet.

– Branschen genomgår en stor förändring och snabba teknikföretag ser en möjlighet att ta nya positioner. Det ställer nya krav på bankerna. För ett år sedan påbörjade vi därför vår stora förändringsresa för att säkra att vi ligger i framkant när det gäller digitalisering, kundfokus, produkter och tjänster samt uppnå den position och kultur vi vill ha, säger Karin och fortsätter:

– För att nå framgång gäller det att få med sig medarbetarna på resan och därför har vi valt ut 35 personer av våra totalt cirka 360 medarbetare på banken och försäkringsbolaget som sökt eller blivit nominerade till programmet.

Ambassadörerna får en omfattande ledarträning som går ut på att ge flera verktyg för att de ska kunna hantera uppdraget.

– De får också extra djupa dragningar i strategin. En viktig roll är att de tränas för att träna andra i strategin. Det är spännande att vara en del av utvecklingen och fantastiskt roligt att gå till jobbet varje dag.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 25 september 2017

Fakta om ICA Banken

Bransch

Bank/Finans

Huvudkontor

Solna

Antal anställda

324 medarbetare.

Läs mer om ICA Banken på Shortcut Se nästa artikel