U.

Namn:

Lily Tsui

Titel:

Integration developer.

Utbildning:

Data- och systemvetenskap, Stockholms universitet, examen 2014.

Gör på fritiden:

”Jag älskar språk och pratar utöver svenska och engelska även kantonesiska och mandarin. Just nu går jag också en kvällskurs i japanska.”

Lily Tsui var osäker på om konsultrollen skulle passa. Men farhågan om långa arbetsdagar och svårighet att balansera privat- och arbetsliv visade sig vara helt fel. Jobbet på Enfo har levererat.

På IT-företaget Enfos kontor i centrala Stockholm jobbar Lily Tsui sedan några månader tillbaka som Integration Developer. Enfo har kontor i Finland, Norge och Sverige och kunderna är både inhemska och internationella. Inom kompetensområdet Integration arbetar i dag ca 200 medarbetare vilket gör dem till en nordisk ledare inom Systemintegration. För Lily som inte hade erfarenhet av integrationsarbete tidigare handlade den första perioden om att sätta sig in i området och företaget.

”Enfo har varit noga med att skapa en miljö där vi uppmuntras till ett kontinuerligt lärande.”

Vad lockade dig att söka jobbet och hur har den första perioden varit?

– Efter min examen arbetade jag som ITTrainee och senare som Applikationsexpert mot logistik på H&M. Lusten att jobba med mer än en applikation och att se helhetslösningen lockade mig sedan vidare till Enfo. Integration är spännande för att jag får vara spindeln i nätet. Man måste förstå hur alla system hänger ihop och samverkar. När jag började fick jag en teknisk mentor som har lärt mig mycket och som jag kommer att fortsätta ha kontakt med en lång tid framöver. Jag har även gått kurser och studerat under arbetstid för att sätta mig in i området. Det är frihet under ansvar som gäller här, så jag fick själv planera upplägget och varvade tid på kontoret, hemma eller på ett kafé under den första tiden. Jag pluggade data- och systemvetenskap och har nytta av framför allt mina programmeringskunskaper i det här jobbet. De flesta på min avdelning har studerat IT men det finns även andra inriktningar representerade.

Kan du beskriva arbetsmiljön på Enfo?

– Det är en väldigt platt organisation med stor frihet för de enskilda medarbetarna. Enfo har varit noga med att skapa en miljö där vi uppmuntras till ett kontinuerligt lärande och det finns tid avsatt under arbetstid för vidareutbildning. För den som har tid efter jobbet finns det något som heter Tech Forum som är interna arbetsgrupper där man kan stanna kvar på kontoret, kanske ta upp hämtmat och tillsammans nörda ner oss i en teknisk detalj som känns intressant. Det tycker jag är jätteroligt! Och ett bra sätt att lära känna kollegor även från andra avdelningar. Det är tydligt att företaget satsar på att medarbetarna ska trivas på lång sikt och att man är lyhörda för idéer och förslag på hur arbetsmiljön ska utformas.

Vilka förväntningar har du på jobbet framöver?

– Integration är ett brett område och det finns väldigt mycket för mig att lära mig just nu. Oavsett hur mycket man förbereder sig så innebär varje nytt kundprojekt att man ställs inför något nytt. Det är det som är så roligt med jobbet. På Enfo har man varit bra på att befordra både män och kvinnor så det finns alla möjligheter att växa inom företaget för den som är intresserad av det. Jag uppskattar själv att företaget inte är speciellt hierarkiskt, till exempel var jag med och startade upp våra Tech Forums. Det har varit en riktigt positiv överraskning för mig

Moa Långbergs
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Enfo

Bransch

IT-tjänster/outsourcing.

Läs mer om Enfo på Shortcut Se nästa artikel