U.

Namn:

Pernilla Karsberg

Titel:

Business Controller.

Utbildning:

Civilekonom, Stockholms universitet, examen 2011.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige och varför?

”Vikbolandet utanför Söderköping, där har jag varit mycket, det är jättemysigt!”

På Marginalen Bank satsar man på karriärmöjligheter och personlig utveckling.

Pernilla Karsberg har arbetat som Business Controller i flera år, men är ny inom banksektorn. Hon beskriver bytet av bransch som det bästa hon har gjort och trivs särskilt bra på Marginalen Bank, en arbetsplats med korta beslutsvägar där det är lätt att vara med och påverka.

Berätta om din roll!

– Jag arbetar med bokslut, ansvarar för budget, prognos och lönsamhetsanalys. Jag gillar den breda blandningen av arbetsuppgifter, det är kul att få vara med inom så många olika områden. En dag kan jag sitta med djupanalyser, en annan dag löser jag problem tillsammans med andra för att nästa dag fira att banken slår försäljningsrekord och att inkasso får in en ny bra kund.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos er?

– Marginalen Bank är verkligen ett företag där man kan göra karriär om man är driven och framåt. Jag har precis blivit utvald att vara med i vårt talangprogram. Vi är sju från Sverige och fem från Baltikum. Programmet pågår under ett år och man får då varva utbildning med sin vanliga tjänst. Vi kommer att träffas fyra gånger och avslutar i Riga där vi ska presentera ett projekt som vi ska göra för banken. Vi kommer att få lära oss om ledarskap, projektledning och få en fördjupad kunskap om banken för att på så vis utveckla banken och oss själva samtidigt.

Vad gör er till en spännande arbetsgivare?

– Jag har väldigt många kompetenta, drivna och inspirerande kollegor vilket skapar en jätteintressant arbetsplats. Vi är just nu en organisation under tillväxt så det finns stora karriärmöjligheter, och som anställd får man vara med och påverka hur vi ska se ut i framtiden. Vi är en mer personlig bank och vårt fokus är att det ska vara enkelt för kunden, vi jobbar därför mycket på våra digitala kanaler. Våra kunder har höga krav och de måste vi ha med oss när vi utvecklar våra produkter och tjänster. Vi jobbar hela tiden för ett förbättra oss och det är spännande att få vara med på den resan.

Julia Lindström
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Marginalen Bank

Kontor:

Kontor i Stockholm, Sundsvall och Borås

Antal anställda:

Cirka 700, varav cirka 300 i Sverige.

Könsfördelning:

52% kvinnor, 48% män.

Läs mer om Marginalen Bank på Shortcut Se nästa artikel