6.

Namn:

Rebecka Öberg

Titel:

Konsult på Cyber- och Security-avdelningen på PwC.

Utbildning:

Masterexamen i politik från Försvarshögskolan 2016. Kandidatexamen i stats/ krishantering 2016.

Var hämtar du inspiration?

”Hemma! När jag målar och umgås med min sambo och mina vänner.”

Rebecka Öberg är konsult på PwC och jobbar för ett säkrare samhälle i digitaliserings fotspår.

Den digitala transformeringen ger oss stora möjligheter, samtidigt som den för med sig nya risker. Det vet Rebecka Öberg, konsult på Cyber- och Security-avdelningen på PwC. Hon och hennes 70 kollegor på avdelningen arbetar med säkerhetsfrågor och krishantering hos sina respektive kunder, varav många finns inom den offentliga sektorn. Genom att stärka säkerheten på exempelvis ett sjukhus bidrar de till ett säkrare samhälle.

Berätta om ditt första år på PwC!

– På PwC har alla nyanställda en introduktionsperiod för att lära känna företaget. Det var otroligt lärorikt att se olika delar av företaget och något som förvånade mig i början var att det är mindre än hälften av våra 3 600 anställda i Sverige som är revisorer. Många arbetar precis som jag som konsulter för att stärka upp våra kunders behov inom olika områden.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

– Som konsult ser dagarna väldigt olika ut, och jag får se många olika typer av verksamheter. Bland mycket annat har jag kundmöten, gör intervjuer och utvärderar processer för att effektivisera och göra verksamheten säkrare.

Vilket råd hade du velat ge till dig själv när du var ny på jobbet?

– Att ta mer plats och våga ännu mer, det kan vara svårt i början men bidrar till att man lär sig ännu snabbare och blir säkrare på sitt arbete.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– PwC finns över hela världen och kunskapen inom företaget är stor. Det uppmuntras vi att tillvarata genom att göra utbyten med andra kontor och jag funderar själv på att göra ett utbyte, så kallat secondment, i Sydafrika. Då byter man kontor men har kvar sin befattning och får många lärdomar på vägen.

Hur ser balansen ut mellan privat- och arbetsliv?

– Vi uppmuntras att ta stort eget ansvar för vår arbetstid och jag upplever att flexibiliteten är stor på PwC. Det känns att det finns en tillit till oss anställda och behöver jag gå tidigare från jobbet för att kanske jobba ikapp senare på kvällen är det inga problem. Det känns modernt och inspirerande!

Josefin Lindberg
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om PwC

Bransch

Revision / Rådgivning

Marknader

Finns i 157 länder

Huvudkontor

I Sverige ligger huvudkontoret i Stockholm

Antal anställda

223 000 i världen, varav 3 700 i Sverige

Kontor

100 kontor i Sverige

Anställdas bakgrund

Ekonomer med finansierings- och redovisningsbakgrund och även civilingenjörer, systemvetare och samhällsvetare finns representerade

Medelålder

37,5 år

Könsfördelning

Cirka 59 % kvinnor, 41 % män

Läs mer om PwC på Shortcut Se nästa artikel