Branschbäst Fordon

Branschbäst
Fordon

16.

Namn:

Giovanni Dufour

Titel:

Senior Business Analyst.

Utbildning:

Master of Science in Economics and Social Sciences, Bocconi University, examen 2012.

Vilken är din favoritplats i Sverige?

”Stockholm med sin vackra arkitektur och Göteborgs skärgård som är helt fantastisk att åka till under försommaren då allt blommar.”

För Giovanni Dufour och hans kollegor på VFS är möjligheterna till internationella äventyr många.

Giovanni Dufour, som är Senior Business Analyst på Volvo Financial Services (VFS) kontor i Göteborg, befinner sig i skrivande stund i North Carolina i USA som del av bolagets korttidsuppdragsprogram. Giovanni talar varmt om programmet som innebär att alla medarbetare kan testa på att jobba på ett VFS-kontor i ett annat land under en period.

– Precis som i Sverige jobbar jag på avdelningen Business Control men får se företaget från ett annat perspektiv. Det är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med andra kulturer och lära känna kollegor som jag förut bara pratat med över Skype, säger han och tillägger:

– Jag har jobbat på VFS i två år och det här är redan mitt tredje korttidsuppdrag. Tidigare har jag varit Tyskland och i mitt hemland Italien.

Berätta om din roll!

– I stora drag innebär min roll att dagligen kolla hur det går för företaget. Det kan bland annat handla om att analysera interna kostnader till olika länders prissättningar. Vi koordinerar runt 30 marknader i Europa och Mellanöstern. En annan viktigt roll som min avdelning har är att sätta upp en affärsplan med riktlinjer för ledningen om vad vi vill uppnå de kommande åren.

Vad gillar du mest med att jobba på VFS?

– Jag tycker om att VFS, och hela Volvo Group, lägger stort vikt vid medarbetarnas personliga utveckling. Vi har exempelvis Volvo Group University som erbjuder alla möjliga typer av utbildningar och kurser. Det finns också något tryggt och samtidigt spännande med att vara en del av en så stor koncern. Det gör att möjligheterna att testa på andra roller och områden är många. Sedan gillar jag att man på Volvo Group tror starkt på mångfald. Bara på min avdelning är vi 15 nationaliteter som alla bidrar med sin kultur och bakgrund.

Vad är viktigt att tänka på som ny på jobbet?

– Att vara en bra lyssnare. Det är det bästa sättet att få en överblick över företaget i början. Man ska inte heller vara rädd för dela sina åsikter och tankar. På Volvo Group finns det inga dåliga idéer.

Sara Schedin
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Volvo Group

Antal medarbetare

95 000 globalt, varav cirka 24 000 i Sverige.

Anställdas bakgrund

Högskoleexamen, företrädesvis en master i ingenjörsvetenskap, datavetenskap, företagsekonomi eller logistik (beroende på befattning). Vi söker även dig som är ingenjör, ekonom, eller specialiserad inom IT.

Läs mer om Volvo Group på Shortcut Se nästa artikel