U.

U.

Namn:

Daniel Tveraa

Titel:

Systemspecialist.

Utbildning:

Civilingenjör i datateknik, Kungliga tekniska högskolan.

Om du kunde resa i tiden vart skulle du åka då?

”Framåt 100 år för att se vart tekniken och forskningen har tagit oss. Det är jag mest nyfiken på.”

Efter tolv år på Itello känner Daniel Tveraa att han fortfarande lär sig nya saker varje dag.

Sedan Daniel Tveraa började på fintechbolaget Itello 2005 har det vuxit från 30 till 140 medarbetare. Han kom in som systemadministratör för att jobba med hanteringen av den interna IT-miljön och arbetar i dag på supportavdelningen som systemspecialist.

Vad gör du på jobbet?

– I vår roll som systemspecialist för Inca, vårt affärssystem för pensioner, försäkringar och sparande, ingår allt från hantering av produktfel till verksamhetsstöd. Sedan en tid tillbaka även olika typer av driftsfrågor och teknikstöd på plats hos kund då vi startat en Operationsgrupp på supporten som jag är med och utvecklar. Eftersom jag även var med och startade supportavdelningen för tio år sedan har jag haft förmånen att få utvecklas i takt med produkten och den erfarenhet jag fått vill jag förmedla till mina kollegor. Det innebär att jag hjälper dem så ofta jag kan genom att vara ett stöd när det behövs.

Vad gillar du mest med att jobba på Itello?

– Jag tycker om att dagarna skiljer sig mycket från varandra, att jag blir involverad i verksamheten och att det alltid dyker upp nya utmaningar. Hur mycket man än lär sig blir man aldrig fullärd. Jag gillar också att det är frihet under ansvar så länge man levererar det man ska. Vi har också förmånen att kunna jobba på distans och i kombination med flextid underlättar det verkligen i vardagen just nu.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos er?

– På Itello har man möjlighet att byta roller mellan och inom avdelningarna eller till ett annat ansvarsområde om man vill. Vi satsar också mycket på medarbetarnas kompetens och personliga utveckling och jag har fått gå flera utbildningar och kurser.

Berätta om ett tillfälle då du har varit stolt över din eller din arbetsgivares insats?

– Jag är stolt över att jag har varit med och byggt upp Itellos support och har möjlighet att driva den vidare. Det har varit fantastiskt kul att få den möjligheten.

Sara Schedin
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Itello

Antal medarbetare:

140.

Anställdas bakgrund

Våra medarbetare kommer vanligtvis från en akademisk bakgrund och brinner för sitt yrke.

Det var en gång...

Ett litet företag med 10 medarbetare som på tio år blev ledande i Norden genom att förändra marknaden för hur bolagen administrerar sina försäkringar.

Läs mer om Itello på Shortcut Se nästa artikel