U.

Namn:

Silke Ernst

Titel:

Senior Vice President HR.

Utbildning:

Fil. mag. i lingvistik Humboldt Universität Berlin, examen 1990. MBA (Masters of Business Administration), Stockholms Universitet, examen 2005.

Favoritinnovation:

”Internet och antibiotika.”

Som medarbetare på Mycronic får du leverera spännande spjutspetsteknologi till hela världen.

Det svenska high tech-bolaget Mycronic tillverkar utrustning för elektronikindustrin och har hela världen som kundbas. När Silke Ernst tillträdde som Senior Vice President HR 2013 omsatte bolaget en miljard kronor. 2016 hade den siffran mer än fördubblats.

Varför ska man söka sig till er?

– Vi har högteknologisk spjutspetskompetens inom elektronik och inom vissa områden är vi helt unika i vad vi kan tillverka. Man skulle exempelvis inte kunna tillverka de färgdisplayer som finns på marknaden i dag utan våra maskritare. Sedan är vi ett medelstort företag där du som medarbetare kan följa hela kedjan och förstå hur du bidrar till helheten. Beslutsvägarna är kortare, och det går fortare att komma i mål, jämfört med hur det är hos de riktigt stora high tech-drakarna. Du har också större möjlighet att jobba med olika typer av uppgifter eftersom alla behöver ta ett större och mindre specialiserat ansvar.

Vad söker ni för typ av kompetens?

– Vi söker många olika typer av kompetenser, men det som vi alltid letar mest efter är duktiga ingenjörer inom elektronik, mekatronik, mekanik eller mjukvara, men även projektledare. De behövs i de stora projekten i och med att vi investerar väldigt mycket i R&D. Du passar in på Mycronic om du är nyfiken, driven och vill jobba internationellt. Vi har ett stort behov av människor som kan röra sig mellan olika kulturer och tankesätt. Du ska också trivas med att arbeta i projektform och gilla att leverera spännande produkter i samarbete med såväl kollegor som kunder.

Vad är på gång hos er just nu?

– Vi har som mål att fördubbla vår omsättning igen och den tillväxten klarar vi inte på egen hand. Det betyder att vi kommer att fortsätta att titta på intressanta förvärvskandidater. Förra året köpte vi tre bolag i USA, Kina och Tyskland. Det amerikanska bolaget tillverkar maskiner som gör kameror till bilar. Det förvärvet innebär att vi har skapat ett helt nytt ben i en tillväxtmarknad att stå på i och med det som är på gång inom fordonsindustrin med bland annat förarlösa fordon.

Sara Schedin
Publicerad 05 september 2017

Fakta om Mycronic

Antal medarbetare:

956 globalt, 320 i Sverige.

Läs mer:

www.mycronic.com/sv/career/working-here

Läs mer om Mycronic på Shortcut Se nästa artikel