U.

Namn:

Sarah Abelin

Titel:

Testingenjör.

Utbildning:

Civilingenjör i design- och produktframtagning samt master i mekatronik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2017.

Vilken är din favoritplats i världen?

”Någonstans i Alperna på vintern. Mitt absolut största intresse är att åka snowboard.”

På Xylem Water Solutions får Sarah Abelin jobba med högteknologiska produkter i en familjär miljö.

Sarah Abelins resa på Xylem började i form av ett sommarjobb under studietiden på KTH. Hon berättar att hon direkt kände att hon togs på allvar och fick mycket ansvar, något som ledde till att hon valde att göra sitt examensarbete på företaget. Men när erbjudandet om rollen som testingenjör kom tackade hon inte ja direkt eftersom hon tyckte att det var viktigt att även ta in andra alternativ.

– Jag hade två andra erbjudanden men efter noga övervägande föll ändå valet på Xylem. Jag gillar den familjära känsla som finns här trots att det är ett globalt bolag. Det finns också ett driv och en kreativitet på Xylem som jag tycker mycket om.

Berätta om din roll!

– Mitt team utvecklar ett testramverk som används för att köra automatiserade tester av styrsystem för olika pumpar och pumpstationer. Vi skriver också automatiserade testskript för att testa att de funktioner som mjukvaruteamet utvecklar fungerar som de ska.

Beskriv en dag på jobbet!

– Vi börjar alltid morgnarna med ett scrummöte där man får en överblick över vad alla jobbar med och om det går framåt eller om det finns några frågetecken. Efter mötet sätter jag mig med min specifika utvecklings- eller programmeringsuppgift där det ingår mycket problemlösning. Sedan innehåller dagen ofta spontana diskussioner med andra teammedlemmar. Jag gillar att jag får tänka mycket själv och vara kreativ samtidigt som det alltid finns folk omkring mig som jag kan bolla idéer med.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos er?

– Eftersom Xylem är ett globalt bolag som finns i mer än 150 länder finns det många vägar att gå, både här i Sverige och internationellt. Just nu jobbar jag väldigt tekniskt, vilket känns som ett bra sätt att skapa en gedigen kunskapsbas och teknisk grund. I framtiden kan jag tänka mig att jobba mer mot projektledning och ta större helhetsansvar. Mjukvaruutvecklingen är en växande del av Xylem så det känns kul att vara med på den resan och jag ser alla möjligheter att utvecklas inom bolaget.

Sara Schedin
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Xylem

Antal anställda

Cirka 2 000 i Sverige och 16 000 globalt.

Anställdas bakgrund

De söker blandade kompetenser inom bland annat teknik, marknadsföring, ekonomi och it.

Marknader

Europa, Nord- och Sydamerika, Afrika och Asien

Kontor

Stockholm, Emmaboda o Kristianstad, sälj- o servicekontor över hela landet

Läs mer om Xylem på Shortcut Se nästa artikel