Branschbäst Revision

Branschbäst
Revision

5.

Namn:

Amanda Gålnander & Wictor von Walden

Yrke:

Amanda: Auditor. Wictor: Senior Auditor.

Utbildning:

Amanda: Ekonomikandidatprogrammet, Uppsala universitet, examen 2015. Wictor: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 2014.

Intressen:

Amanda:”Träna, samt gillar att resa och vandra.” Wictor: ”Att resa samt träning. Deltar gärna i olika lopp, som klassikern.”

Amanda Gålnander och Wictor von Walden önskade ett socialt och varierat jobb med stora möjligheter att utvecklas. Som revisorer på EY har de hamnat helt rätt.

EY rankas som branschens mest attraktiva arbetsgivare bland svenska ekonomistudenter 2017. Amanda och Wictor säger att möjligheten att påverka samhället kan vara en nyckel till framgången.

– Vi som arbetar med revision granskar företagens finansiella ställning, men det finns också ett större perspektiv eftersom vi bidrar till att skapa en trygghet på marknaden. Därigenom bidrar vi till en bättre affärsvärld, konstaterar Wictor von Walden.

– När företag och investerare litar på varandra vågar de ingå relationer och göra affärer. Det leder till en sund tillväxt, fyller Amanda Gålnander i.

Hur ser karriärvägarna ut på EY?

Amanda: ”EY är en arbetsplats där vi utvecklas genom att arbeta i team. Att ha kompetenta kollegor som stöttar och hjälper dig gör att du går framåt mycket snabbare”.

Wictor: ”Varje medarbetare skräddarsyr sin egen karriär utifrån individuella intressen och kunskaper. Dessutom är EY ett globalt företag som erbjuder möjligheter att prova många olika typer av uppdrag runt om i världen, vilket tilltalar mig.”

Varför blev det just revision?

Wictor: ”Jag visste att revision skulle kunna erbjuda mig ett socialt arbete med likasinnade kollegor, och idag känns det som helt rätt väg.”

Amanda: ”Jag har alltid tyckt om siffror och vill förstå hur företag fungerar. Som revisor får du inblick och ser hur verksamheter fungerar på insidan, det är väldigt intressant tycker jag.”

Hur fick ni upp ögonen för just EY?

Amanda: ”Alla ’Big 4’ syntes mycket på universitetet men de jag fick bäst kontakt med var EY:s medarbetare, därför ville jag börja här. Nu är jag själv studentansvarig och har möjlighet att åka till mitt gamla universitet och berätta om EY och hur det är att jobba med revision, det är väldigt kul.”

Wictor: ”Jag uppfattade EY som ett företag där man jobbar mycket i team och där jag skulle kunna utvecklas snabbt och få eget ansvar. Det har visat sig stämma väldigt bra”.

Vad är det roligaste med jobbet?

Wictor: ”Vi arbetar med siffror, men jag skulle framför allt säga att vi jobbar med att bygga relationer. Som revisor träffar du många olika typer av människor. Du behöver ha en god social förmåga för att skapa ett långsiktigt förtroende för dina kunder.”

Amanda: ”Variationen och människorna tycker jag är det roligaste. Revision är väldigt socialt, i motsats till vad många kanske tror. Många har bilden av att det är stelt och tråkigt, men så är det verkligen inte.”

Christian Albinsson
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om EY

Bransch

Redovisning/Revision

Marknader

EY finns i fler än 150 länder världen över.

Antal anställda

250 000 globalt varav 7 000 i Norden.

Konto:

54 kontor i Sverige.

Medelålder:

37 år.

Läs mer om EY på Shortcut Se nästa artikel