37.

Namn:

Charlotte Reidhav

Titel:

Försäljningschef.

Utbildning:

Civilingenjör, Lunds tekniska högskola, examen 2002. Doktor, Chalmers, examen 2010.

Favoritinnovation?

”Solceller såklart.”

På E.ON finns det stora möjligheter att utvecklas och driva sina egna idéer, menar försäljningschefen Charlotte Reidhav.

För drygt fem år sedan började Charlotte Reidhav på E.ON som ansvarig för fjärrvärmenätet i Malmö. Sedan dess har hon haft roller som affärschef i Malmö och Stockholm – nu är hon försäljningschef på privatkundsmarkanden. Ren el och energilösningar – som solceller, laddningslösningar för bilar och värmepumpar – säljs via digitala kanaler, telemarketingbolag och kundservice.

E.ON är med sina 700 000 kunder ett av de största elhandelsbolagen i Sverige. Företaget jobbar mycket med utveckling för att bli starkare i de digitala kanalerna.

Vi håller på att ställa om till att bli ett energilösningsföretag och vi ser till exempel att solceller är på stark frammarsch. Energibranschen är rolig, den genomgår en stor omställning och det gör att jag lär mig mycket nytt varje dag.

Att E.ON vill göra det enkelt för kunderna att leva hållbart är en av anledningarna till att Charlotte trivs och vill fortsätta på företaget. Det är en bred och komplex verksamhet som ger stora möjligheter att prova på olika delar av bolaget, menar hon.

Här får man vara med och göra skillnad för våra kunder och det vi gör har stor effekt i strävan mot ett hållbart samhälle. Eftersom vi är en global koncern finns också möjlighet att jobba utomlands. Jag jobbar personligen för att människor ska få möjlighet att växa. Bland annat arbetar jag mycket för att delegera ansvar till unga och få dem att prova nytt och därmed utvecklas.

Det finns ett stort utrymme för egna initiativ på företaget. E.ON Agile Accelerator ger medarbetarna möjlighet att under ett år driva sina egna idéer i företagsform.

Du får driva ett eget företag under arbetstid och får dessutom en startpeng. Idén ska ligga inom vårt verksamhetsområde. Det är många som driver idéer i vår accelerator och det är verkligen superhäftigt. Vi har bland annat ett nytt elhandelsbolag som heter Verve som går ut på att stötta lokala elproducenter genom att ge kunder möjlighet att köpa närproducerad el – de kan till exempel köpa solcellsel från din granne och sälja den till dig.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om E.ON

Bransch

Energi

Antal anställda

Cirka 3 400 i Norden, i hela E.ON-koncernen arbetar ungefär 64 000 medarbetare.

Anställdas bakgrund

Ekonomer, ingenjörer, jurister, it, hr och naturvetare

Marknader

Norden, Europa, Nordamerika

Kontor

Malmö, Sundsvall, Örebro, Norrköping, Stockholm och Oskarshamn med flera

Läs mer om E.ON på Shortcut Se nästa artikel