21.

Namn:

Jesper Olsen

Titel:

Manager och Partner.

Utbildning:

Internationell redovisning, Stockholms Internationella Handelsskola, examen 2012.

Vad inspirerar dig i ditt yrke?

”Att jag känner att jag får göra nytta och bidra med något. Varje dag hjälper Grant Thornton tusentals entreprenörer att komma ett steg närmare sin dröm.”

På knappa sex år har Jesper Olsen gått från Associate till Partner på Grant Thornton.

Samtidigt som Jesper Olsen har klättrat snabbt inom revisions- och konsultföretaget Grant Thornton, vilket krävt mycket engagemang och tid, har han också fått två barn. Enligt honom är det den flexibilitet och frihet som företaget erbjudit som möjliggjort hans resa.

– Hos oss jobbar vi med frihet under ansvar, vilket betyder att man inte alltid behöver vara på plats vanliga kontorstider utan själv kan anpassa sina tider något så länge man gör ett bra jobb och finns tillgänglig.

Berätta om din resa på företaget!

– Jag kom hit som nyutexaminerad och gick in som Associate. Sedan dess har jag förutom att klättra i befattningarna även hunnit med två år som gruppchef samt varit föräldraledig. I dag är jag Manager och nyligen invald Partner.

Vad gör du som Manager inom affärsområdet Ekonomiservice?

– Min roll innebär att jag är kundansvarig. För varje kund finns ett team och mitt jobb är att leda teamet i rätt riktning och se till att vårt arbete alltid håller högsta kvalitet. Viktigt i min roll är att agera förebild och att hjälpa våra yngre medarbetare att utvecklas. Mot kunderna handlar det mycket om rådgivning och om att agera bollplank. Jag hjälper dem med deras dagliga utmaningar för att få deras affär att blomstra.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Kunderna och kollegorna. Vi är ett otroligt sammansvetsat gäng och har roligt ihop, både på jobbet och utanför. Det bjuds alltid på ett skratt någonstans. Detta i kombination med att
vi har våra kunder i ägarledda företag där man alltid ställs inför nya spännande utmaningar gör Grant Thornton till en både kul och utvecklande arbetsplats.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Här har du alla möjligheter att göra karriär och utvecklas. Förutom att du får vara med och påverka åt vilket håll du vill gå, väljer du ditt eget tempo. I och med att Grant Thornton finns representerat över hela världen finns det massor av internationella möjligheter i form av exempelvis ett utbytesprogram där man får åka och jobba i ett annat land under en period.

Sara Schedin
Publicerad 31 augusti 2017

Fakta om Grant Thornton

Bransch

Revisions- och konsultbyrå

Antal anställda

30000 (globalt) varav 1200 i Sverige

Kontor

24 lokalkontor över hela Sverige

Anställdas bakgrund

Civilekonomer

Läs mer om Grant Thornton på Shortcut Se nästa artikel