U.

Namn:

Ida Lerner

Titel:

Head of CEMEA.

Utbildning:

Fil. kand. i nationalekonomi, Stockholms universitet, examen 1999.

Vilket är ditt bästa Londontips?

”Jag tycker att man ska promenera från norra delen av London, ner över floden, för att slutligen hamna på någon matmarknad i Brixton. Det är en väldigt ”up and coming” stadsdel och dessutom David Bowies födelseort!”

DNB:s fokus på de mjuka värdena var en viktig faktor när Ida Lerner valde att börja på banken.

När Ida Lerner blev tipsad om DNB av en gammal kollega för åtta år sedan var det för henne en relativt okänd norsk bank. Men när hon insåg att DNB hade en aggressiv expansionsstrategi och stora ambitioner på att växa i Norden växte hennes intresse för banken.

– Jag lockades också av DNB:s starka kultur som bygger mycket på mjuka värden. Här har du ett stort mått av egenbestämmande över din tid och hur du förvaltar den. För mig, som då precis hade fått mitt andra barn, kändes den aspekten oerhört viktig.

Berätta om din resa på DNB!

– Jag började som kundansvarig i Stockholm och blev, trots att jag inte hade någon tidigare ledarskapserfarenhet, efter några år erbjuden att leda analytikerteamet. Det var kul att få den chansen att växa! Vid den tiden hade jag och min man börjat prata om att det vore spännande att bo utomlands under en period, så när möjligheten att leda analytikerteamet i London kom, nappade jag direkt och flyttade hit med familjen. Förra året tog jag över som Head of CEMEA, vilket innebär att jag är ansvarig för våra 110 anställda i regionen samt för att förädla och utveckla DNB:s verksamhet i Centraleuropa.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Det är att få jobba med människor från så många kulturer och bakgrunder, och med vitt skilda erfarenheter. På kontoret här i London talas det så mycket som 24 olika språk. Sedan är det en helt unik möjlighet att få jobba på en bank som ligger i framkanten av teknologisk utveckling och digitalisering. Vi har en vd som tydligt har kommunicerat att fokus i framtiden kommer att ligga på att vara ett teknologibolag med banklicens, och inte en traditionell bank. Det är spännande att vara del av en sådan revolutionerande resa!

Vad gör dig stolt över DNB?

– Jag är väldigt stolt över att DNB jobbar aktivt för att uppnå mångfald och jämställdhet, vilket också speglas i exempelvis koncernledningen som till 42 procent består av kvinnor. De besitter alla en oerhörd kompetens och är fantastiska förebilder för väldigt många.

Sara Schedin
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om DNB

Antal anställda

DNB finns representerade i 19 länder världen över och koncernen har idag ca 11 000 anställda. I dag arbetar cirka 350 personer på DNB i Sverige.

Rekrytering

Har du frågor eller är intresserad av att börja jobba hos oss, hör av dig till vår HR-avdelning på rekrytering@dnb.se.

Läs mer om DNB på Shortcut Se nästa artikel