7.

Namn:

Divya Balasubramanian

Titel:

Gruppchef.

Utbildning:

Bachelor of Technology, University of Calicut, examen 2005.

Varje dag interagerar gruppchefen Divya Balasubramanian med Volvokollegor över hela världen.

Att Volvo Group är ett globalt bolag märks tydligt när man ser mångfalden på de olika kontoren, men också när man ser på de internationella möjligheter som erbjuds medarbetarna. Divya Balasubramanian är gruppchef på avdelningen Fordonselektronik och är i vanliga fall baserad i Bangalore i Indien, men befinner sig sedan april förra året på ett internationellt uppdrag i Göteborg.

Beskriv en typisk dag på jobbet!

– Min grupp är ansvarig för applikationsutvecklingen på avdelningen och utvecklar teknik globalt, vilket innebär att jag under en dag har kontakt med kollegor från alla möjliga länder. Det blir mycket brainstorming kring vår utveckling och teknik via telefon och Skype. Just nu lägger vi mycket energi på vad vi ska göra för att få ut det bästa av vår utvecklingsmetod.

Vad är roligast respektive mest utmanande med ditt jobb?

– Möjligheten att interagera med människor och ta fram kreativa lösningar är vad jag gillar mest med jobbet. Sedan kan mitt jobb vara utmanande på det sättet att det är väldigt abstrakt eftersom produkterna ofta fortfarande är i utvecklingsstadiet. Vi måste verkligen vara kreativa för att kunna omvandla abstrakta idéer till verklighet. Men det är såklart jättekul att vara med och utveckla för framtiden!

Vad gör dig stolt över Volvo Group?

– Jag är väldigt stolt över våra produkter och den energi vi lägger på dem! Det känner jag varje gång en Volvo-lastbil kör förbi. Sedan är jag också stolt över hur vi anpassar oss till allt det som händer inom automotive-industrin, just nu med exempelvis självkörande fordon. Volvo Group har en tydlig vision och är ett av de ledande företagen inom området, vilket är jättehäftigt.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Förutom att hela världen står öppen för oss erbjuder Volvo Group också stöd i form av utbildningar och mentorprogram. Under mina tio år här har jag hela tiden känt att jag uppmuntrats att testa på nya saker och fått jobba med allt från research till produktion och underhåll.

Sara Schedin
Publicerad 12 juni 2017

Fakta om Volvo Group

Antal medarbetare

95 000 globalt, varav cirka 24 000 i Sverige.

Anställdas bakgrund

Högskoleexamen, företrädesvis en master i ingenjörsvetenskap, datavetenskap, företagsekonomi eller logistik (beroende på befattning). Vi söker även dig som är ingenjör, ekonom, eller specialiserad inom IT.

Läs mer om Volvo Group på Shortcut Se nästa artikel