U.

Namn:

Maria Bond

Titel:

Trainee, produkt- och affärsutvecklare för vätskekartong.

Utbildning:

Civilingenjör inriktning design- och produktutveckling, Linköpings universitet, examen 2016.

Vad minns du extra mycket från ditt år som trainee?

”När vi gick skift och fick åka upp i en av kokarna på bruksområdet. Det var en klar decembernatt och man kunde från cirka 70 meters höjd se ut över staden, det var väldigt häftigt!”

Den starka hållbarhetsprofilen och att få göra skillnad lockade Maria Bond till BillerudKorsnäs traineeprogram.

På BillerudKorsnäs får Maria Bond varva sin roll som produkt- och affärsutvecklare med utbildning och utveckling tillsammans med 14 andra traineer.

Vad lockade dig till BillerudKorsnäs?

– Dels för att traineeupplägget kändes attraktivt för mig, lite som en kombination av att arbeta och förlänga studierna. Dessutom intresserar jag mig för hållbarhet och skogsindustrin, plus att jag ville arbeta med konkreta produkter. På BillerudKorsnäs får jag kombinera dessa tre perspektiv och samtidigt bidra till att utveckla hållbara förpackningar som ersätter exempelvis plast och minskar matsvinn. Att få jobba för något jag kan stå för gör mig extra motiverad.

Berätta mer om din roll!

– Som produkt- och affärsutvecklare arbetar jag specifikt mot vår kund Tetra Pak. Här handlar det om att hålla kunden, affären och produktportföljen i fokus, men samtidigt kommunicera tekniskt mot vår produktion.

Vad har du fått göra under ditt traineeår än så länge?

– Jag började i september förra året och har nu några månader kvar innan jag växlar över till min ordinarie roll till 100 procent. Under dessa månader har vi hunnit gå olika utbildningar bland annat inom personligt ledarskap, förändringsledning och retorik. Dessutom har vi fått besöka skogen och arbeta skift i den dagliga driften. Att få en förståelse för hela vår värdekedja har varit nyttigt och lärorikt. Nästa vecka åker jag till BillerudKorsnäs säljkontor i Singapore för att jobba där en månad. Det ska bli väldigt häftigt, det är en unik möjlighet man får som trainee. Den chansen skulle jag vilja unna alla!

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din insats!

– För ett tag sedan genomförde vi ett inno-vationsprojekt. I min grupp tog vi fram ett nytt förslag på hur vi kan hantera examensarbeten för att skapa värde för såväl studenter som företaget. Det kändes bra att få lyfta fram konkreta idéer som togs emot med stort intresse. Dessutom visade det att BillerudKorsnäs är en arbetsgivare där alla kan bidra med idéer och förslag som kan leda till förbättring i framtiden.

Sofie Lundmark
Publicerad 03 oktober

Fakta om BillerudKorsnäs

Bransch

BillerudKorsnäs är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativa, nyfiberbaserade förpackningsmaterial.

Marknader

Hela världen, Europa är den största marknaden. BillerudKorsnäs omsätter ca 20 miljarder

Kontor

Huvudkontor i Stockholm. Totalt 8 produktionsanläggningar i Sverige, Finland och England samt försäljningskontor runt om i världen såsom Barcelona, Dubai, Singapore.

Antal anställda

Ca 4 300 medarbetare globalt.

Anställdas bakgrund

Civilingenjörer, högskoleingenjörer, ekonomer, maskinförare, elektriker, logistiker, processoperatörer, säljare, personalvetare, administrationspersonal med flera.

Läs mer om BillerudKorsnäs på Shortcut Se nästa artikel