32.

Namn:

Noor Johansson

Titel:

Design and Calculation Engineer, OM-SPS.

Utbildning:

Civilingenjör, master med blandning av väg och vatten samt maskinteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2013.

Favoritinnovation:

”Vattenrening som innovation. Vatten är det viktigaste vi har, utan rent dricksvatten kan vi inte överleva.”

Ett dynamiskt företag som ständigt strävar efter att utvecklas gör att Noor Johansson trivs på Alfa Laval.

Noor Johansson är beräkningsingenjör och konstruktör på Alfa Laval och hon jobbar med specialanpassade värmeväxlare till kunder som ställer höga krav på kvalitet och standard.

– Mitt jobb innebär nya utmaningar varje dag. Vi tar oss an komplexa uppdrag och har en hög standard på det vi levererar.

Vad är viktigt för dig i valet av arbetsgivare?

– För mig är det viktigt att jobba på ett företag vars produkter jag kan stå för och som bidrar till en bättre värld. Våra produkter skapar en bättre vardag och standard för människor, allt ifrån att sänka energiförbrukningen till att möjliggöra rent dricksvatten direkt ur kranen. Det är också viktigt för mig att jobba i ett dynamiskt och innovativt företag som strävar efter ständig
utveckling.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi har ett stort utbud av interna kurser och då vi är ett stort globalt företag är möjligheterna för utlandstjänster stora. Jag gick nyligen en projektledarkurs då jag tidigare hade satt projektledare som mitt nästa karriärmål. I våras kom det ut en tjänst som jag sökte och fick och efter min mammaledighet börjar jag som Technical Project Manager. Tjänsten innebär interna och externa kundkontakter, inspektioner och dokumentation, säger Noor och fortsätter:

– Det känns jättebra att ha en ny utmaning framför mig. Alfa Laval är verkligen ett företag som satsar på sina medarbetare, de har ett långtidstänk och visar man framfötterna har man alla tänkbara utvecklingsmöjligheter.

Vad är unikt med din arbetsplats?

– Jag kan öppna kontorsdörren och gå direkt ut till montageavdelningen för att se hela produktionsflödet kring värmeväxlaren, som jag beräknat och konstruerat, och får även se hur den byggs upp. Huvudkontoret finns kvar i Lund vilket ger en genuin känsla. Även om vi funnits sedan 1883 jobbar vi ständigt med utveckling och hållbarhetsfrågor. Vi har en forsknings- och utvecklingsavdelning som kontinuerligt jobbar med att utveckla och förbättra våra produkter så att vi jämt är i framkant.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 23 oktober 2017

Fakta om Alfa Laval

Antal anställda

Alfa Laval har för närvarande cirka 16 400 anställda över hela världen varav drygt 2000 finns i Sverige.

Rekrytering

Lediga tjänster annonseras på hemsidan. Där kan du även skicka in en spontanansökan.

Anställdas profil

Bland akademiker främst civilingenjörer, ekonomer och systemvetare.

Läs mer om Alfa Laval på Shortcut Se nästa artikel