Föregående Nästa

Carl har varit med om att bygga Nordens största shoppinggalleria: "Sjukt kul!"

Carl Durlow
11 november 2015

Unibail-Rodamco är Europas största börsnoterade fastighetsbolag med inriktning på kommersiella fastigheter och öppnar nu Mall of Scandinavia, Skandinaviens största shoppinggalleria. Företaget satsar på utveckling och nyskapande – och drivet ligger i de unga innovatörernas händer. Vi satte oss ned med Carl Durlow, som har varit en stor del i arbetet med några av Nordens största gallerior.

Berätta om din roll!
– Jag är Head of Operating Management med Norden i fokus, och det innebär i princip att jag är affärs- och resultatansvarig för vår nordiska fastighetsportfölj. Tidigare var jag ansvarig för den kommersiella utvecklingen av Mall of Scandinavia!

Varför är ditt jobb ett roligt jobb?
– När jag sökte mig hit för sex år sedan var det för att få verka i en internationell atmosfär och fick då gå vårt traineeprogram European Gradute Programme i ett år, där jag testade på tre olika roller i lika många länder som hjälpte mig in i företaget. Även om jag främst jobbat i Sverige samarbetar vi mycket med våra utländska kontor och partners. Man ges möjligheten att ta mycket ansvar, jobba med stora företag även om man är relativt oprövad. Jag släpptes ut på rätt så djupt vatten snabbt, men alltid med ett gott stöd vid sidan av.

Hur är möjligheterna till utveckling hos er på Unibail-Rodamco?
– De är enorma. Det är väldigt stort att tidigt få göra sådant som personer som varit länge på företaget får göra. Man får testa olika roller på olika avdelningar vilket gör att det man gör är konstant nytt och spännande. Det finns goda möjligheterna att snabbt få en ledarroll i organisationen och man engagerar medarbetare väldigt tidigt för att få fler och fler att leda och utveckla.

Hur gör ni för att främja kreativitet hos era medarbetare?
– Det finns alltid något att göra och vi jobbar hårt med att driva fram nyskapande krafter och innovation, även om vi ställer höga krav. Vi har en hel del utbildningar som hjälper medarbetarna att utvecklas i jobbet och vi försöker arbeta efter ”learn by doing”-tänket. Dessutom kan man få chansen att byta miljö utanför landsgränserna! Exempelvis har man alltid ett uppdrag utomlands i vårt European Graduate Programme och efter det kan man till exempel tillbringa tid i vår interna innovationsinkubator i Paris, UR Lab. En avdelning som fokuserar på att ta fram idéer och att utveckla koncept för implementering i våra centrum, de ligger bland annat bakom vårt senaste koncept som vi lanserat i Mall of Scandinavia, The Designer Gallery™.

Du har varit ansvarig för den kommersiella utvecklingen av Mall of Scandinavia! Hur känns det att jobba hos en arbetsgivare som satsar på ett så stort projekt?
– Det är sjukt kul! Tänk att så många unga har fått vara med och bygga upp ett sådant stort projekt som Mall of Scandinavia är, det var faktiskt en av Sveriges största byggarbetsplatser. Det är enormt, jag har verkligen fått utlopp för min kreativitet här. Mall of Scandinavia byggs av Peab och det är deras största entreprenad någonsin. Det är roligt att det blir så stort även för andra och inte bara för oss.

Vad gör Unibail-Rodamco till en så unik arbetsgivare?
– Framförallt att man blir erbjuden mycket eget ansvar redan från början. De ser en fördel i att ha ett ungt team som kommer med energi och drivkraft, något som leder till nyskapande. Vi har många starka personligheter under samma tak med ledare som är väldigt stöttande och måna om ens utveckling.

Amna Kodzaga
Publicerad 11 november 2015
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Andreas Wirf

Andreas Wirf

Art Director
Linda Fritiofsson

Linda Fritiofsson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör