Föregående Nästa

Så vässar du cv:t – utomlands

Så vässar du cv:t – utomlands
26 oktober

Vill du ha en merit som väger tungt på ditt cv och som ger dig nya intryck, en inblick i andra kulturer och kanske till och med lite solljus? EF har lösningen: Åk på språkkurs – och praktisera samtidigt!

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med EF Education First.

Oavsett om du är intresserad av en karriär i Sverige eller utomlands finns det mängder av fördelar med att kunna lägga till en språkkurs utomlands på cv:t. Enligt rapporten ”Arbetsgivarens syn på utlandserfarenhet” från Svenskt Näringsliv 2010 har anställda med utlandserfarenhet 807 kronor mer i lön och arbetsgivaren anser att den som har en utlandsvistelse i bagaget har utvecklat sin sociala kompetens, kommunikativa förmåga och sina språkkunskaper.

Gå före i kön hos rekryteraren

EF arrangerar kombinerade språkkurser och praktikprogram för dig som vill ha en extra fördel hos en potentiell arbetsgivare genom att lägga till professionella språkkunskaper och arbetslivserfarenhet på ditt cv. Du som är över 20 år kan välja bland ämnen som Art/Media, Business och Fashion/Design, åka iväg åtta veckor eller längre och komma hem med internationella referenser, dokumenterad arbetslivserfarenhet utomlands och ett stort försprång i en rekryteringsprocess när du visar att ditt ordförråd på andra språk består av fler meningar än ”una cerveza, por favor”.

Vill du åka på språkkurs och praktisera samtidigt? Läs mer här!

Bli expert på kollegornas kultur

Under en utlandsvistelse lär du dig mycket mer än grammatiska regler och att fråga om hur du lättast hittar vägen till närmsta busshållplats. Du får en djupare förståelse för landets kultur, vilket är guld värt på ett företag som har medarbetare från hela världen. En termin i London eller ett halvår i Sydafrika ger dig en unik inblick i hur vardagen och arbetslivet ser ut i andra länder än Sverige, och du kommer garanterat att vara stolt över dig själv när du och kollegor från andra sidan jorden kan dela gemensamma upplevelser av invånarnas tillvaro i landet.

Skriv cv som ett proffs

Den 6 november bjuder EF in till en informationsträff där du som besökare får ta del av en föreläsning om vad du bör tänka på när du skriver ditt cv. Missa inte chansen att få hjälp av proffsen för att sälja in dig själv utan en enda grammatisk miss. Anmäl dig här!

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med EF Education First.

Fridah Jönsson
Publicerad 26 oktober

Taggar

EFSpråkkurs
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Amanda Berglund

Amanda Berglund

Art Director
Therese Johansson

Therese Johansson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör