Så förför du en kursare

Så förför du en kursare

Foto: Foto:Privat foto

Student 13 Dec 2012 00:00

Fladdrar det till i magen när kursaren går förbi? Helena träffade sin nuvarande sambo Ola under journalistutbildningen. Här är hennes och dejtingcoachens råd för hur du flörtar dig till en dejt.

Många par har blivit tillsammans under studieåren då tentor, kårhäng och studentfester avlöser varandra. Helena hann dock plugga journalistik, design i London och ekonomi i Lund utan att någon fångade hennes intresse.
− Jag var lite besviken att jag inte hade hittat någon via skolan. Det kändes som ett vanligt och avslappnat sätt att träffas.

Men när hon återupptog sina journaliststudier hände något redan första kursveckan i nya klassen.
− Jag blev intresserad av Ola direkt. Det var väl inte kärlek vid första ögonkastet, men kemi. Det kändes som att vi hörde ihop, trots att jag inte visste något om honom.
Efter några veckor började Helena ana att intresset var ömsesidigt. Men det var först efter en smärre dispyt.
− Han hälsade inte på mig i början, vilket gjorde att jag blev ganska sur på honom.

Det var inte förrän de hamnade i samma grupp vid ett studiebesök som de började prata. Helena bestämde sig för att spela kall. Hon var inställd på att vara singel och låta Ola ta initiativet. Om han verkligen var intresserad fick han visa det.
− Han ville gärna vara i samma grupp som jag, tog direkt mitt telefonnummer, och hängde kvar efter föreläsningen. Men varken han eller jag gjorde något konkret. Till slut blev jag rädd för att han hade tappat intresset.
När C-uppsatsen närmade sig och de gemensamma kurserna tog slut bestämde sig Helena för att ta saken i egna händer. Hon skickade ett meddelande på Facebook och frågade om han ville ses någon dag.
− Vi träffades hemma hos mig och snackade. Det var väldigt naturligt att vi skulle fortsätta träffas och det kändes som att vi var ihop redan efter första dejten.

Helenas råd till andra som är intresserade av en kursare är att våga satsa.
− Tänk inte på vad andra ska tänka och tycka om ni blir tillsammans utan följ det du känner. Sen ska man nog undvika att göra studieprojekt ihop. Vi gjorde vårt examensarbete tillsammans under tio veckor och bråkade i princip hela tiden. Vi gjorde till och med slut en halv minut. Det tärde på både skolarbetet och förhållandet.

 

Dejtingcoachens tre tips

Att våga är också ett av dejtingcoachen Petra Elissons bästa tips för att få till en dejt med din heta kursare. Här är hennes tre tips för att lyckas:

1. Var övertydlig.
− Ofta tycker vi att det syns på 100 meters avstånd att vi gillar någon, medan motparten inte alls uppfattar det. Så våga lite mer helt enkelt! Visa att du är intresserad och bjud på dig själv.

2. Stäm av att intresse finns.
För den som är blyg eller först vill stämma av att personen har liknande känslor finns det några tecken att hålla utkik efter.
− En tydlig indikator kan vara att personen verkar vilja umgås med dig! Om intresset är ömsesidigt så tycker man förmodligen om att spendera tid tillsammans, skratta åt samma skämt, prata och diskutera.

3. Gör det inte för svårt för dig.
Föreslå att ni ska göra något utanför föreläsningarna som att ta en öl på kåren eller träna tillsammans.
− Några andra väldigt enkla och naturliga förslag är att bjuda på en kopp kaffe eller att skicka ett uppmuntrande mejl med positiv feedback. Och humor går alltid hem! tipsar Petra.

Emelie Östergren
Publicerad 13 Dec 00:00

Taggar

studentliv

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Student

Sara Landfors vann årets vd-sommarjobb på Adecco.

Din Framtid

Sommar-vd vill ta revansch på USA

Som liten styrde hon livet i sandlådan med järnhand. I somras fick Sara Landfors chansen att verka som vd på Adecco i fyra veckor. Vi...

Under terminen på Sorbonne läser Sara åtta kurser parallellt, med sex timmars före­läsningar per dag

Din Framtid

”Den erfarenhet jag får är ovärderlig”

Kunskap, språkutbyte och ny kultur. Studier utomlands har alltid lockat för Sara Holmberg, och längtan blev till handling när hon tog...

Lättare att komma in på högskolan 2015

Din Framtid

Lättare att komma in på högskolan 2015

Färre ansökningar gav fler blivande studenter positiva besked.

”Driv och engagemang tog mig till toppen”

Årets student

”Driv och engagemang tog mig till toppen”

Årets Future Business Talent heter Anna Lovric, och kan se fram ett spännande samarbete med L'Oréal.

Hård kamp om att få plugga i sommar – här är mest sökta kurserna

Din Framtid

Hård kamp om att få plugga i sommar – här är mest sökta kurserna

Brist på utbildningsplatser möts av kritik.

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »