Föregående Nästa

Rätt balans för varje enskild individ

Rätt balans för varje enskild individ
20 december

Hos IKEA vet man att nyckeln till motiverade, högpresterande medarbetare är kreativitet, välmående och en sund balans i livet.

Oavsett vad dina arbetsuppgifter är behöver du känna dig motiverad för att utföra dem på bästa sätt. Det menar Olof Sixten, Talent Manager på IKEA-koncernen i Sverige. Olof har arbetat för IKEA i många delar av världen och berättar om en unik företagskultur där alla medarbetare ses som värdefulla tillgångar.

På vilket sätt jobbar IKEA för sina medarbetares välmående?

– På olika sätt och i flera steg. Till att börja med utgår alltid IKEA från sin vision: ”Att skapa en bättre vardag för de många människorna”. Med de många människorna menar vi inte bara våra kunder, utan alla människor vi kan underlätta livet för, och inte minst då våra medarbetare. IKEA menar att enstaka event eller roliga upptåg aldrig kan väga upp för en otillfredsställande vardag. Varje dag ska kännas bra och för att nå dit krävs ett medvetet arbete med tydliga målsättningar.

Hur ser det arbetet ut?

– Vi har bland annat kontinuerliga samtal där medarbetare går igenom trivsel, personlig utveckling och målsättningar tillsammans med sina chefer. Vi utgår från modeller där vi pratar om arbete, hälsa, fritid och familj för att försäkra oss om att man prioriterar rätt. Med det menar vi att arbetet aldrig får tränga undan de andra pusselbitarna. Det är omöjligt att ägna 25 procent åt varje del i alla livets faser, men samtidigt är det viktigt att synliggöra hur varje individs verklighet ser ut för att kunna ta ställning till om fördelningen känns rimlig.

”IKEA har förståelse för att alla är olika.”

Vilka utmaningar finns det?

– Först och främst måste man komma ihåg att det inte finns någon universallösning som fungerar för alla. IKEA har kapacitet och förståelse för att alla är olika. Det är något som uppmuntras och som vi bara ser fördelar med. Med det sagt gäller det att komma fram till rätt tillvägagångssätt för varje individ i den livssituation de befinner sig i just nu, men samtidigt också vara öppen för att det kan ändras när som helst.

Varför är helheten viktig för IKEA?

– Balans i livet ger ett bättre arbetsklimat med dedikerade och motiverade medarbetare. Vi vill arbeta tillsammans, mot gemensamma mål och vi vill att alla ska ha rätt drivkraft och glädje för sina arbetsuppgifter. IKEA vet att alla, oavsett arbetsuppgifter, är unika talanger som med rätt förutsättningar kan blomma ut och nå sin fulla potential.

Liv Lövendahl
Publicerad 20 december

Taggar

ikea
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Andreas Wirf

Andreas Wirf

Art Director
Linda Fritiofsson

Linda Fritiofsson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör