Föregående Nästa

”Jag utvecklas genom att hela tiden få anta nya utmaningar”

”Jag utvecklas genom att hela tiden få anta nya utmaningar”
08 oktober 2015

Lantmännen är en sund arbetsplats där det går att kombinera karriär och privatliv, berättar Sahar Moosavi Tjernberg. Hon började som trainee för att sedan växa och utvecklas inom den stora koncernen.

Möjligheten att lära känna en internationell koncern där det fanns utrymme att växa lockade Sahar Moosavi Tjernberg att söka till Lantmännens allra första traineeprogram 2006.
– Lantmännen är ett spännande företag med intressanta varumärken och produkter som alla kan relatera till. Traineeprogrammet gav mig ett helhetsperspektiv och ett stort nätverk som jag fortfarande har nytta av.

Hur har du utvecklats på Lantmännen?
– Jag utvecklas genom att hela tiden få anta nya utmaningar och nya roller. Jag trivs inte med förvaltning, utan måste gå vidare när jag känner mig färdig i en roll, och det får jag möjlighet och stöd till att göra här. Jag har cirkulerat på huvudkontoret i Stockholm, där jag började som projektledare inom IT. Efter två år gick jag till Inköp där jag har stannat kvar. Jag har bland annat varit Business Relationship Manager och tillförordnad chef för inköpsutveckling. Sedan drygt ett år tillbaka är jag Category Manager för marknadsföring, kommunikation och professionella tjänster.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Eftersom koncernen precis hade bildats när jag började har jag fått bygga upp och utveckla nya processer i alla roller jag har haft, vilket är väldigt stimulerande. Det är en rolig utmaning att försöka förbättra hela koncernen genom att ta fram de bästa avtalen och försöka få alla bolag att agera på samma sätt.

Hur arbetar Lantmännen för att öka jämställdheten?
– Jag har fortsatt att göra karriär även som förälder eftersom det fungerar väldigt bra att kombinera familjelivet och arbetet, bland annat tack vare att vi har mycket frihet under ansvar. I vår företagskultur finns dessutom en inbyggd öppenhet och flexibilitet som gör att det aldrig är några problem att jag till exempel anpassar arbetsdagen efter hämtning och lämning på förskolan. Det tycker jag är en viktig jämställdhetsfråga.

Varför ska unga talanger söka sig till er?
– Dels för att det är en intressant koncern som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter genom de olika bolagen, branscherna och arbetsuppgifterna. Men framför allt för att det är en sund arbetsplats där man bryr sig om varandra. Det lockar helt fantastiska människor att börja arbeta här.

Josefin Svenberg
Publicerad 08 oktober 2015
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Andreas Wirf

Andreas Wirf

Art Director
Linda Fritiofsson

Linda Fritiofsson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör