Föregående Nästa

”IKEA tar välmående och livsbalans på allvar”

”IKEA tar välmående och livsbalans på allvar”
27 september

För IKEA är medarbetare som har roligt och stöttar varandra nyckeln till framgång. Därför har man genomtänkta strategier med målsättningen att alla ska gå till jobbet med ett leende på läpparna.

Ett världsledande och ständigt växande företag är beroende av medarbetare som trivs på jobbet, menar Magnus F Nilsson, HR Business Partner på IKEA. Magnus själv arbetade som utvecklare och programmerare på IKEAs IT-avdelning innan han började intressera sig för HR-frågor.

Hur kommer det sig att du bytte spår?

Jag började jobba extra på IKEA under min systemvetarutbildning och trivdes så bra att jag fortsatte här när skolan var avklarad. Jag började med att sälja ramar och stormtrivdes med den fantastiska teamkänslan som finns här – IKEA är ett företag med positiv laganda helt enkelt! När jag sedan fick möjlighet att börja som projektledare och programmerare på IKEAs IT-avdelning tog jag genast chansen att arbeta med det jag är utbildad inom.

Även om jobbet var fullt av roliga arbetsuppgifter hamnade Magnus i en spiral där utmaningar i privatlivet ledde till en åtta veckor lång sjukskrivning.

Någonstans anade jag nog också att jag valt fel karriärbana och började fundera på vad jag ville göra med mitt liv. Jag älskar IKEAs värderingar och arbetsmiljö, men ville verkligen arbeta med något annat än IT, trots min långa universitetsutbildning. När jag istället fick möjligheten att jobba med HR-frågor kände jag genast att jag hittat rätt.

”IKEA är ett företag med laganda.”

På vilket sätt jobbar IKEA för ett trivsamt arbetsklimat?

IKEA tar välmående och livsbalans på allvar. Vi utgår från våra värderingar och vet att vi behöver medarbetare som trivs med arbetet och livet i stort för att vi ska komma vidare i vår verksamhet. För oss är personlighet och talang viktigare än formella kunskaper, dem kan vi tillföra på olika sätt. Se på mig, jag hade aldrig blivit HR-chef om man stirrat sig blind på mitt cv. Vi utgår från att alla vill utvecklas och göra sitt bästa, och vi som arbetsgivare vill bistå med rätt verktyg för att medarbetarna ska lyckas. Vi har konkreta strategier för att kolla av hur varje individ mår och vad som behövs för att de ska kunna uppnå sin fulla potential.

På vilket sätt?

Vi har regelbundna samtal med våra medarbetare för att säkerställa att de har balans i livet och roligt på jobbet. Vi pratar självklart om arbetsuppgifter och leverans, men vi diskuterar även medarbetarens mående och utvecklingskurva. Grunden till god prestation måste alltid vara god trivsel. Vi strävar efter att vara en flexibel arbetsplats och vill kunna ge de bästa förutsättningarna för varje enskild individ.

Liv Lövendahl
Publicerad 27 september
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Andreas Wirf

Andreas Wirf

Art Director
Linda Fritiofsson

Linda Fritiofsson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör