Expertsvar: Så packar du för en weekend-resa

Expertsvar: Så packar du för en weekend-resa

Foto: Jezzica Sunmo

Aktuellt 3 Jul 2012 13:13

"Jag har bokat in en resa till Barcelona och jag har bara ett handbagage med mig. Hur ska jag tänka när jag ska packa?" Shortcuts stilexpert tipsar om bästa packningslistan!

Frågan:

”Jag har bokat in en resa till Barcelona i sommar (tors-söndag). Det blir både fest, bad och kultur. Vädret borde ju rimligen vara soligt och varm, men man vet ju aldrig.

 

Eftersom jag är snål (lägger hellre pengarna på sangria och shopping) har jag bara ett handbagage med mig. Hur ska jag tänka när jag ska packa?? Jag vill gärna få plats med något shoppingfynd också… Soliga hälsningar!”

 

 

 

Expertsvar – Stilexperten Kristina:

Va härligt det låter med en långweekend till Barcelona. Självklart klarar du dig med ett handbagage – det handlar bara om att packa smart.

Du behöver kläder för 2-3 kvällar och 3 dagar. Utgå från att vädret är varmt och torrt den här tiden på året. Du kan alltid göra en snabbkoll på t.ex. www.yr.com någon dag före avfärd.

När jag packar ”snålt” försöker jag få med plagg som går att använda vid flera olika tillfällen och som fungerar både på dag och kväll beroende på vad jag bär till och kombinerar.

Det mest användbara plagget på resa för en kvinna är klänningen. Ett plagg där du har ”allt i ett” och lätt kan komplettera med smycken, kofta, skor efter tycke och smak och beroende på om du har den på dag- eller kvällstid. Är du ingen klänningstyp kan ett par snygga shorts fungera lika bra. På dagen bär du dessa med en tunn top och bekväma skor, och till kvällen kombinerar du den med en festlig top, smycken, mindre väska och kanske lite högre skor och en snygg kavaj till.

Eftersom Barcelona ligger precis vid havet och har en stor fin strand är ett tips att ta med badkläder om du vill passa på att få lite sol och svalkande dopp som ett avbrott i shoppingen.

 

EN ENKEL PACKNINGSLISTA:

– 3 klänningar som funkar både för dag och nattliv. (Lite snyggare shorts + 2 toppar för dag och 2 toppar för kväll + ev kavaj)

– Tunn kofta

– Badkläder

– Bekväma skor för dag, festligare skor för kväll samt ev. sandaler.

– Smycken/Bijouterier

– Mindre festväska
Med en sån enkel packning har du gott om utrymme för eventuella shoppingfynd.

Ta gärna med dig lite tvättmedel så du enkelt kan skölja upp plagg vid behov. Ett annat tips är att ta med skavsårsplåster. De mest ingådda skorna kan vid värme och mycket gång framkalla obehagliga skavsår.

Hoppas du får en riktigt fin resa!
Kristina, stilexpert Shortcut

 

 

 

Kristina Söderqvist

Stilexperten Kristina Söderqvist hjälper dig med råd och tips kring kläder, shopping och hur du kan förstärka ditt personliga varumärke genom det yttre. Hon brinner för sitt jobb som stilrådgivare och personal shopper.

» Läs fler frågor Kristina har svarat på eller ställ din egen här

 

 

 

LÄS FLER EXPERTSVAR HÄR:

Hej! Jag har jobbat på mitt nuvarande/första jobb i snart två år och ska på intervju för en tjänst på ett mindre företag i en ledarposition. Jag känner mig lite underkvalifecerad även om min profil passar perfekt med annonsen (som säger 2-3 års e…
Hej Anki! Har du nåt tips på övningar som man kan göra på resande fot för att inte tappa sin kondis och styrka man byggt upp under hösten helt? Och något tips för hur man ska motivera sig att ta en springtur på Greklandsresan?
Jag är en kille på snart 30 år som framöver behöver investera i några bra arbetskostymer och undrar om du skulle kunna guida mig lite kring de olika storlekarna?

 

STÄLL DIN EGEN FRÅGA:

”Är CV på video en bra idé?”, ”Hur tar jag upp lönefrågan på intervjun?” ”Hur får jag respekt av mina medarbetare?”
» Läs senaste expertsvaren och ställ en fråga här

 

Alla medlemmar kan läsa expertsvaren men endast premiummedlemmar kan ställa frågor till experterna.

Inte premiummedlem? Bli det här!

 

Shortcut
Publicerad 03 Jul 13:13

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Aktuellt

Många svenskar ägnar söndagen åt att grubbla och älta jobbrelaterade grejer.

Ditt Liv

Mejlkurser nytt vapen mot söndagsångest

Nackademin följer upp undersökning om söndagsångest - lanserar mejlkurs i tretton steg.

Så många studenter jobbar gratis i Sverige

Din Framtid

Så många studenter jobbar gratis i Sverige

Att som student få in en fot i arbetslivet är inte lätt, särskilt inte utan praktik. Därför har fyra av tio studenter jobbat gratis, visar...

Babba Canales är Veckans Affärers Supertalang 2016.

Din Karriär

VA avslöjar namnen på årets 101 Supertalanger

Februaritriumf för Ubers Babba Canales när Veckans Affärer listar årets 101 Supertalanger.

Hälsa och glädje är två riktmärken för moderna företag i jakten på talangerna.

Din Karriär

Värdefull update

Shortcut har samlat några av de senaste trenderna och undersökningarna om värderingar i karriären.

”Svenskar extremt individualistiska”

Din Karriär

”Svenskar extremt individualistiska”

Värderingsmässigt är svenskarna extrema. Våra värderingar blir dessutom viktigare för oss – inte minst i karriären, där vi i allt större...

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »